varmt varmt varmt, unts

kort sammanfattning från min långa helg jag haft!

fredag: slutade vid 7 ungefär, skyndade att duscha och fixa, ta tåget in till city med ett gäng galna brudar, gå till skyroom (ligger högst upp i en skyskrapa), få in ett helrör som swedish fish gjorde åt på 15 minuter. sen får ni räkna ut resten av kvällen själv... nej skojar bara! vi hade galet kul, träffade riktigt roliga människor, drack goda drinkar, dansade och tog morgontåget hem klockan 5.40! vi kan lova att vi nästan var döende.. eftersom mathilda fick slå till mig 10 gånger innan hon fick av mig från tåget. trött tjej, jajemän!

lördag: vaknade upp klockan 14, men spänningshuvudvärk, visst att gårdagens bravader var med där bak i huvudet någonstans men det här var värre än en sådan huvudvärk. vrida och vända, stå upp, ligga ner, dricka vatten. inget hjälpte. låg i fosterställning i två timmar. sen kom mathilda tillbaka med två tabletter som verkade värka på två sekunder. nej men spänningshuvudvärk var det för det släppte på två riktigt sekunder när jag la mig ner på något konstigt sätt. helt sjukt. klockan 16 hoppade jag upp ur sängen och var överlycklig att jag mådde bra. och vad passade då inte bättre än - hangover 2 på bio med mathilda och lovisa? stört bra! innan vi tittade på den så tog vi en lunch/dinner i blåsten, varma vindar dock och massa betjänter! haha. hem till elin en sväng på kvällen innan vi drog hem till mig och sov, jag + tre andra brudar. jag kan kallas pimpen.

söndag: solade lite i min trädgård innan jag och mathilda skjutsade hem lovisa och åkte till stop&shop för att inhandla lite mat. började jobba klockan 16, för mina vföräldrar skulle på bröllop i city. så jag och mathilda lekte med barnen, ordnade mat och badade dem innan sovdax! sen duschade hon och jag innan dem andra flickorna kom över på lite middag som vi fixat med. ungsgrillad eller vad man nu säger, kyckling med en riktigt god sallad som innehöll paprika, ruccola, bladspinat, tomat, gurka, avocado, mozarella! mästerkockarna M! sen sov mathilda hos mig IGEN, sovit hos mig hela helgen - inget mig emot!

måndag: memorial day, till minne av soldaterna som slogs för sitt land. mer en dag off för min del! tackar jag inte nej till. jag och mathilda har fixat med lite små saker som ni kommer få se senare här i bloggen så småningom. va inte för nyfikna, inget ni kommer kunna ta del av direkt men ni ska få se! sen var jag uppe och gjorde mig lite mat och pratade med min vmamma och mormorn som är på besök nu. morfar är också här men han låg och sov så hann inte prata med han. men dem ska vara här hela veckan så det kommer fler tillfällen! hoppas på en bra vecka men bra väder då jag har beachpass nere vid stranden.

ja, ni förstår. här i usa har dem kommit på att bygga upp små "country clubs" där det finns golfbanor, bar, restaurang, pool, tennisbanor - osv! för familjerna som bor i området. så dit kan alla nannys, au pairer eller housewifesen ta sina barn till. där dem kan leka med sina kompisar medan dem andra kan träffa sina vänninor och likande. hur bra är det inte? riktigt en sån är inte jag med i för jag har inte så stora barn, men vi måste tydligen vara medlemmar i beachklubben ändå för ha tillgång till att tillträda stranden.  smarta amerikanare gillar vi!


har jag sagt att värmen är här för att stanna? jag gör det nu, för nu har det varit varmt - 30 grader i snitt i en hel vecka. så vad säger vi, i låter det fortsätta så va? :) ja tack!



XOXO

do you remember me? from the cafe?

jag har ju glömt berätta en hilarious historia...
vi åker till ett ställe som heter cosi, jag och mina fiskar, där vi äter tomatsoppa och snackar skit. på detta stället jobbar det små mexikanare som är så söta så. speciellt en som varje gång han kommer ut med våran soppa frågar om det var någon mer som skulle ha något. artiga och ärliga säger vi sanningen, som oftast blir: no, no more. och så går han iväg... men kommer tillbaka med mer soppa, kakor, chips och ja gud-vet-allt vad han tar med sig och säger: your welcome, your welcome, beautiful girls... osv. med mexikansk brytning. han försöker typ göda oss med mat. och detta har hänt minst fem gånger. inget skämt. samma kille varje gång. men så kom den gången då han sa att han älskade oss och tog med en penna och sa att vi skulle skriva ner våra nummer på servetten.. ehe, bad girls som vi är ibland fick för oss att skriva ner julias nummer (som ännu ej kommit till cosi). vi undanhöll lappen från henne tills det att vi skulle gå. la den på bordet och åkte hem. ingen har vågat säga något tills idag då jag kläckte ut mig det när julia satt och undrade varför den där killen som alltid bjuder inte är här... det började med att vi asgarvade innan vi kunde berätta. sedan kom historian fram och julia kläcker: men gud ! då är det ju han som ringde häromdagen. jag svarade och sa: hello. och han frågade om jag kom ihåg honom och jag svarade nej.

trodde vi skulle dö av skratt där ett tag! ingen mer gratis soppa, kakor eller chips... men värt det!
så ikväll har jag spenderat lite tid med söta fiskar på cosi efter en hård arbetande dag. eller ah, den var ju äckligt varm! helt sjukt, och då har det inte blivit så varmt som det kommer vara i sommar. kommer jag dö lite här i sommar eller? jag tror nog det. men får göra som jack och jag gjorde idag, sprutade vatten på varandra. trodde han skulle skratta så han dog! men kul var det, dyngsura när dem andra kom hem och undrade vad vi sysslat med!

_____________________________________________________________
svar till dig Gina: jag vet ej än när jag kan komma hem. måste få mitt schema för sommaren. när jag har ledigt och kan ta ledigt och så vidare. men jag lovar att jag ska informera er mer om detta när det blir aktuellt!

sen tycker jag folket ska komma hit och hälsa på. har en jättebra flygbiljett sida som jag rekommenderade till emma och julia när dem kommer hit. om du bokar vid rätt tillfälle kan en enkelbiljett gå på 1400 kr hit till new york. alltså knappt 3000 kr fram och tillbaka. det kallar jag ändå billigt! hör av er om ni är intresserade. PUSS!

8.30am

idag fick jag börja senare för att jag kommer jobba hela tiden från att dem har åkt iväg med ellie tills det att dem kommer hem. vilket jag inte vet riktigt när det blir men framåt fem någongång. riktigt skönt att få sova lite längre idag, känner mig utvilad och pigg och mår mycket bättre idag. men som sagt, har varit små sjuk i 1,5 vecka nu så vet inte vad det är för skumt. men det ska bort har jag bestämt mig och med rätt inställning går allt, right? :) positivt tänkande idag. kanske beror på att det är blå himmel och varmt ute. vilket betyder att under tiden jack är i skolan och nash sover så kan jag lägga mig på takterassen och inta lite sol på kroppen. vilket behövs för jag är vit som snö.  har i alla fall spelat lite fotboll med jack i trädgården, diskat och fixat inne i huset och nu har han en utav sina terapeuter.  lugnet före stormen. skämt och sido. men nash har börjat växa, få tänder och allt möjligt så han kan vara lite otålig nu för tiden. men vi hoppas att han vaknar upp med sitt leende idag och är på gott humör!


hörs senare!



frozen yogurt






något som jag vet att jag kommer sakna när jag flyttar hem till sverige igen är frozen yogurt från red mango, pinkberry och alla andra ställen här i USA som har det. helt galet vad gott det är.  du får välja på en liten eller stor kopp. sedan får du ta hur mycket frozen yogurt du vill. ser ut som en mjukglassmaskin. finns allt från raspberry cheesecake, choklad, melon, papaya, orginal och många andra goda smaker. men det är inte slut på det roliga än. efter du tagit de olika smaker du vill ha så kommer du till tillbehören som bland annat är: jordgubbar, blåbär, kokos, vingummi, m&m's, chokladkulor, banan, choklad/vit/kola-sås.... ALLT verkligen! sedan väger dem den och du betalar. helt galet vilken bra affärsidé egentligen. kan någon öppna det i sverige åt mig när jag kommer hem? eller någon som vet att det redan finns hemma?

helt underbart gott ska ni veta!

Vi bytte nummer, du bodde långt bort

idag tog jag jack till doktorn. blodprov och lite förberedelser innan hans operation nästa vecka. killen förvånade mig med att sitta helt tyst under blodprovet. sedan blev det hem till huset en sväng innan det var time för att skjutsa han till skolan. hade rast i nästan två timmar innan jag åkte och hämtade honom igen. finns nästan inget bättre än när han ser mig vid skoldörren och kommer springandes och kramar mig hårt och säger att han älskar mig. sötaste ungen i världen! vill aldrig åka härifrån. han är ju min lilla godisbit! åkte till hartsdale, till kiropraktorn. också en bra sak att göra innan en operation så han är frisk. en kiropraktor gör verkligen under. på något konstigt sätt. efter det hämtade vi upp en grej till bilen på Buick, dem tvättade av bilen också, så det var gött! sen fick jag sprängandes huvudvärk. eftersom jag fortfarande inte är frisk, peppar peppar ta i trä. skynda hem till larchmont för att ta ett dunderpiller, mata barnen och ge dem ett bad. tog ut jack's och nash's bilbarnstol ur bilen och gjorde plats så det inte var så stökigt. för imorgon ska mina vföräldrar, sherry och ellie åka till philadelphia igen. kommer ni ihåg att jag sa det för tre månader sedan? helt galet vad tiden har gått fort!

dunderpillret började värka direkt och jag kunde ta mig till mamaroneck's hamn för lite mys med elin, ida, ida och mathilda. jag har väl sagt detta till er innan? nu är vi två mat(h)ilda, två ida, två lovisa? haha. plus julia, elin och emma! vi åkte i alla fall till starbucks efter vi varit i hamnen en stund, tjatade och myste mera. och mitt där i allt så tog jag upp mathildas ipad och kollade meddelande på facebook.

SÅÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR glad blev jag då! helt galet GLAD! emma och julia kommer hit 1 augusti! och stannar i en vecka ungefär, innan dem åker vidare till kalifornien! fattar ni hur lycklig jag blev? först kommer matilda och evelina hit om tre veckor och sen kommer emma och julia hit typ 1,5 månad efter. TACKAR ja-gud-vet-vem FÖR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!

nu kommer jag somna gott vill jag lova, mer än gott! lyckligare tjej för tillfället finns nog inte. lika glad som jag var när jag tog studenten är jag just nu, mums. nu kan inte ens min förkyldning hindra mig från att må bra!



smiling is free

fortfarande inte återställd. känner mig inte taggad på livet just nu. skönt att jag slutade halv tre idag. för nu blir det förhoppningsvis en nap som ger mig lite power efteråt.

PUSS!


century 21




bilderna är tagna från min vän Emma :) en otroligt bra söndag för två veckor sedan.

idag bjöd new york city på lite skoletande åt en ung flicka som hade lite problem att hitta ett par passande skor, vet inte hur många skoaffärer vi var inne i men många kan vi ju konstatera. inget mig emot, I like shoe's! sedan var jag och charlotte nere vid world trade center och shoppade lite på century 21. helt galet var det såg ut där inne. du kan shoppa märkeskläder, väskor, skor, solglasögon.... som marc jacobs, mikael kors,  calvin clein, dkny, odd molly, prada och så vidare. alla möjliga märken helt enkelt! men gud vilken röra, värre än ullared för sjutton! och då är det illa. kändes ganska weird att gå där tornen hade stått... konstig känsla måste jag säga.

snart ska jag sova, blev ganska sent igår nämligen, även om jag bara hade käkat dunderpiller och var hos elin på hennes "leavingparty", inte för att hon åker hem just nu men för att det är typ två veckor dit... fick god mat och trevligt sällskap i alla fall. några tennisspelare kom på besök också. tydligen var en svensk också. inte ofta det händer.

låt tiden rinna iväg till den 14 juni nu tack! aldrig längtat så mycket efter mina vänner som jag gör just nu, kärlek till er!♥

seafood in meatpacking, nyc

det blev middag i city med lovisa, charlotte och julia. hittade en trevlig restaurang i meatpacking som bjöd på seafood, thaimat och goda drinkar. me love you long time, nyc. bilder kommer jag sno av dem andra små flickorna imorgon eller vid ett senare tillfälle. håll ut så länge. träffade min värdmamma när jag kom hem också, dem hade haft fest med typ 10 andra föräldrar. tur jag inte var hemma och skulle försöka sova, verkade haft det ganska livat ändå! nu ska jag sova, länge. för imorgon bjuds det på andra godsaker, lördagsgodis kan vi kalla det.

här bjuder jag på min älskling, som inhandlades igår. jag gillar den starkt mycket.




dunderpiller

blev sjuk för några dagar sedan. ni vet när man vaknar upp på morgonen och det känns som någon sparkat en boll i ansiktet på dig. täppt i näsan, ont i halsen och lite hostig. tacka vet jag barnen för vårsjuka nu innan sommaren. eller så är det bara jag som har dåligt immunförsvar, eftersom jag måste pussa och gosa med mina små barn.
men när väl detta händer så tackar jag för att jag är i USA. tacka deras dunderpiller tusen gånger om och om igen. helt galet. du behöver inte ens ha recept med dig när du hämtar ut det. bara legitimation. men detta pillret fick jag av min värdmamma. efter en halvtimma så är du precis som vanligt igen. känner dig lite skum på något sätt, men ändå härlig känsla. sen har jag tryckt i mig massa frukter och annat vitaminberikade ting som går att ätas. och idag känner jag mig nästan som en ny människa. ska bara putsa bort det gamla nagellacket, duscha, skrubba, sätta på nytt nagellack och rena kläder. sen är jag redo för de sista jobbtimmarna! vi ska ju faktiskt bara gå och äta glass, göra mat till barnen, bada och sen är det kväll!

tror det bjuds på lite citykvällfredag idag! lite middag med fina fiskar och mys. trevlig helg gott folk!


idag firas det 4 månader

ja, det är faktiskt sant. för fyra månader sen lämnade jag sverige. home sweet home. tiden har gått grymt fort, har saker att göra hela tiden så det blir aldrig tråkigt. det är bara nu när jag vet att jag inte kan åka hem i juni som jag har lite hemlängtan. eller längtan efter min familj och mina vänner. helt sjukt vad jag saknar allt. vill hem hem hem. nu. men fick brev på posten idag, av min underbara evelina hjalmarsson. och i det låg ett jättefint kort. en sånt kort som bara hon kan skriva. som värmer runt mitt hjärta. och som dämpade hemlängtan lite. tack min vän, det gjorde du bra!

dagen till ära så regnar det, det verkligen pissar regn. och det suger. vkan inte göra något kul med barnen. man blir tröttare av vädret när det inte är bra. och jag har börjat få ont i halsen. yey. vilka roliga dagar det har blivit nu på sistone. not. gärna allt på samma gång också. kom bara, ge mig all skit, varsågod! längtar förbannat mycket tills matilda och evelina kommer hit, då ska vi ha kramkalas så det heter duga i mer än två veckor!

har rast just nu, ska nog ta en powernap! för sen ska jag hämta jack från skolan och då ska vi göra lite ärenden :)
______________________________________________________________

saknar ikea lite extra mycket idag!

man down

slutade jobba runt 13. sedan tog jag en springrunda ner till vattnet och hem igen med musik i öronen, riktigt bra att göra när man känner sig lite nere. alla tankar samlas och musiken löser problemen.
I didn't mean to end his life 
I know it wasn't right 
I can't even sleep at night 
Cant get it off my mind 
I need to get out of sight 
Before I end up behind bars 

- rihanna

tog en lång varm dusch och fixade mig iordning innan jag skulle äta lite
middag med familjen. idag blev det hemlagad tacos! underbart gott!
och nu är klockan snart 21 och jag ligger redan i säng. bra avslutning på
en söndag med att lägga sig tidigt känner jag :) kan behövas!

_____________________________________________________________________________________


när regnet faller ner

skit weekend! regnet öser ner, ingen limo för mig i fredags som dem andra tjejerna åkte med inne i city, inget sverige under min brors student, inte kunna träffa min mamma och mina vänner som inte kommer kunna komma hit och hälsa på, pricken över i:et är att jag inte är hungrig heller. hemlängtan nu? ja, det kan man lugnt säga. piss piss piss! idag är ingen bra dag!

lite så känner vi idag, new york och jag!


dåliga nyheter

dagens goda nyheter: det är inte så farligt att jobba en lördag, mest skönt. tog en promenad med ellie i vagnen innan, sen lekte jag med alla barnen i trädgården tillsammans med farmor och farfar. vid halv tolv började jag värma till maten till barnen och sen åt dem. lekte lite till innan det var time för dagens nap!

dagens dåliga nyheter: jag gillar det inte. inte ni som läser det heller förhoppningvis. men fick ett mail av min värdmamma idag om att jag inte kommer kunna åka hem över min brors student. hon och min värdpappa ska vara borta under hela veckan och behöver hjälp av mig och den andra nannyn hela dagarna. detta suger så mycket så jag inte vet vad jag heter. men eftersom min värdmamma alltid får skuldkänslor när hon säger att jag måste jobba över lite under veckans gång så lovade hon mig att jag skulle få en extra ledig vecka i höst. (jag har bara 2 veckors ledigt under min tid här i USA , som är betalda- vilket suger det också) så nu får jag en till ledig vecka och den tänker jag defenitivt använda lite till att åka hem under hösten eller kanske en annan gång i sommar. men blev väldigt ledsen eftersom jag inte kommer få se min bror springa ut på sin student. den lyckan man har genom kroppen när man springer ut händer bara en gång i ens liv. studentlyckorus!

lite deppig idag på grund av detta men tröstar mig med att om exakt en månad så kommer evelina och matilda hit, som jag längtar vill jag lova! 14 juni till 1 juli, kunde inte sitta mycket bättre nu!





äntligen helg

fast vet inte riktigt om jag kan säga så. for once så ska jag faktiskt jobba i helgen. inget mig emot! min värdpappas föräldrar är här över helgen och ska ta hand om barnen för mina värdföräldrar har åkt på lite partaj. Och då ska jag hjälpa till några extra timmar när dem behöver hjälp, kommer bli roligt :) dem är inte här så jätte ofta eftersom dem bor ungefär 6 timmar härifrån.

fick sluta lite tidigare idag också, skönt! ska bara äta lite glass på en glassbar med familjen senare, sen kan jag hitta på vad sjutton jag vill - lutar åt häng hos söta lovisa altsäter! kommer bli mysigt.

nu ska det röjas lite i rummet, tvättade faktiskt mina egna kläder igår ( alltså inte barnens som vi gör typ varje dag, galet mycket tvätt ). så kan ju säga att jag har lite att fixa med, sparar ju alltid till tvättkorgen blir överfull. men alltid lika skönt när jag fått det gjort. speciellt inför helgen.

Ha en bra fredag gott folk, det ska jag ha, mår sjukt bra idag!


takterassen

från och med klockan 13.15 har jag legat och solat på takterassen, hur härligt som helst. med bra musik och citronvatten klarade jag mig till klockan 16.00 utan att bli uttråkad. sedan gick jag ner och duschade innan jag började jobba klockan 17 igen. idag jobbad jag lite extra för mina värdföräldrar skulle på något bröstcancerevent. hjälpte nannyn med kvällsmaten, badet och lägga den minsta. sen när klockan blev 19 så tog jag bilen till fröken larsson och träffade alla flickorna. skön torsdag!



brev på posten..

starbucks och cosi blev det tillslut med mina fiskar. mycket prat och mycket skratt också för den delen. helt sjukt vad galna historier man får berättat för sig när man träffar nya människor. galet kul att lyssna på!

vad händer annars i mitt liv kan man ju undra? jo, jag har precis fått första körvarningsgrejen här i USA. hade kört lite för fort genom tullkontrollen så när jag och mina värdföräldrar hade en härlig konversation i köket häromdagen så öppnade min värdpappa alla sina brev han fått på posten och plötsligt säger han: oooh-oooo ( och skrattar..) someone has got into big trouble... (skrattar fortfarande). och så säger han då att någon kört försnabbt genom tullen och så står det datum och klockslag på lappen. min värdmamma tror att det är hon och hon skrattar också. sedan kollar hon datumet i kalendern och skrattar och säger: oooh-ooo, I think it's you, Matilda... och skrattar vidare. trodde jag skulle få riktig panik först! men när dem skrattade så var det lugnt. visst, det är inte okej. men känner lugnet före stormen eftersom jag nog inte är den första utav oss au pairer ( fiskar ) som fått en varning/böter. dock behövde jag inget betala eller så, det var en varning bara. min värdpappa tyckte det var roligt och frågade om vi skulle sätta upp lappen på kylskåpet. då ville jag sjunka genom jorden! röd som en tomat var jag i cirka en timma. sen lugnade jag ner mig och insåg vilka roliga värdföräldrar jag har...

just nu sitter jag med ansiktsmask på och har nyborstade tänder, himmelskt skönt. ska strax sova, för imorgon är det jobb 7.15am som alltid. dock slutar jag 2.30pm så jag har en lugn dag framför mig med lilla nash, vilket är behövligt denna veckan!


sol + new york = sant

det är strålande sol! helt underbart shorts väder här i new york. galet! sommaren är snart här, jag längtar! ska jobba några timmar till och sen får vi se vad som händer, träffa fiskarna och träna kanske? låter bra i mina öron..

måste bara fråga... har jag blivit för lat när jag tar driven till banken och tar ut pengar? känner mig som en amerikanare... ;)


här får ni två bilder på min söta Jack!



matilda & mathilda myser

ligger i sängen med mathilda. precis käkat upp våran glass sen igår. ja, vi orkade faktiskt inte äta upp all glass igår. tro det eller ej. sen kollar vi på någon film också, inte världens bästa men vi har det mysigt. snart ska vi sova, för imorgon ringer klockan vid 9.00 och då blir det city! citysöndag! och vad menas med det nu för tiden? jo, champangebrunch på Tre klockan 12. våran nya söndagsvana. och imorgon blir vi lika många som förra gången om inte flera. dock har vi bytt ut några. men det kommer bli supertrevligt! sen får vi se vad vi hittar på..


här får ni en riktigt smickrande bild på oss två, enjoy! KJÖSS!


6 maj

började dagen klockan 7.15. alltid mycket enklare att stiga upp på fredagen när man vet att man kan ta sovmorgon dagen efter. skjutsade ellie till skolan vid 8.45, men den var inställd idag så vi fick åka tillbaka. tycker dem är lite dåliga på att infomera om det för förra veckan var det samma sak och då visste vi inget heller. men i alla fall. körde hem igen och åt frukost för idag har jag min rast tidigt. för senare ska jag ta med mig jack till white plains och lämna bilen på service. efter det ska jag stanna till på stop&shop och inhandla alla tillbehör till köttfärssås. ja, jag åt köttfärssås förra helgen också. men det ju så himla gott. och sen mutade jag mathilda med det för jag inte ville sitta ensam hemma ikväll när jag ska jobba. eller jobba kan jag knappt påstå att det är för barnen kommer ligga och sova hela tiden medan jag "jobbar" extra. och jag kan alltid ta hem kompisar hit så känns aldrig som jag jobbar. funderar på vad vi ska ha som efterrätt.. förra helgen var det varma bananer i ugn med choklad och glass. kan ju åtminstone ändra efterrätten.

det är kul att kolla tillbaka i bloggen ibland och kolla vad man gjorde vid vissa tillfällen. för exakt ett år sedan så var jag tydligen på arbetsintervju och jobbade på max mellan 17-01.45 och körde hem folk från krogen. sedan hade jag åkt hem till elin och hjälpt henne med packningen inför hennes resa till kap verde. galet! tiden går fort. känns som det var nyss!

ha en bra fredag!


klok kvinna på kvällskvisten

Mathilda - tänk om usa har ett sånt där system att dom ser att vi skriver om usama och så stormar ett gäng SWAT killar våra rum inatt? ..... uniform är sexigt dock, värdigt sätt att dö på...



en ny fisk!

under eftermiddagen idag så spenderade jag lite tid med mathilda och hennes yngsta tjej. köpte frozen yoghurt på red mango och satte oss i en park. sen skulle jag få skjuts av henne till ida. kom dock bara halvvägs för mathilda var tvungen att åka hem till sitt hus. vad hände? jo, jag tog mina ben och gick hem till ida. hade nästan ingen aning om hur lång tid det skulle ta men fram kom jag. på ida's gata mötte jag ida och vi gick iväg på en längre promenad. lite halvt trötta efter någon timma gick vi till en gräsplätt och satte oss med ananas och hallon. och solade. sedan gick vi hem till ida, och la oss i hennes säng och snackade lite. blev galet trött och somnade medan hon började jobba och jag väntade på att lovisa skulle hämta mig.

och nu kommer vi till rubriken. kvällen spenderades i mitt rum med lovisa, mathilda, julia, elin och en ny fisk - charlotte! min räddning har kommit! eftersom alla andra tjejer kommer åka hem i november senast så har jag haft lite smått panik att jag inte kommer ha några vänner kvar här dem sista månaderna. bara gått och väntat på att det ska komma nya människor som är trevliga! så nu är jag räddad! den nya tjejen är kanontrevlig och jättesöt! vi mutade henne med chokladbollesmet. nu lät detta lite konstigt kanske. men vi hade inget pärlsocker så vi beslutade oss för att det var onödigt att rulla dem om vi ändå inte hade något att rulla dem i så vi åt direkt ur bunken. galet gott!


alla ska med

idag har jag skypat med min mormor. eller jag ringde henne från min skype till hennes hemtelefon eftersom hon inte har någon dator. hon blev alldeles chockad. tyckte att det kändes som jag var hemma. men icke sa nicke! sen pratade jag en liten stund med mamma :)  åt fukost i form av stekt ägg blandat med lite kale, rödlök och kryddor. det ni, det är riktigt gott! sedan gjorde jag mina sysslor medan nash sov. men han ville vakna upp runt 11 och äta mat. efter det har vi bara varit ute i det fina vädret. gungat och gått omkring i trädgården, som förövrigt blivit jättefin sen trädgårdsarbetarna var här. courtney och ellie kom hem runt 12.45 och då var vi ute lite till innan barnen skulle lägga sig för lite vila.

nu sitter jag ute i solen, njuter av att det är varmt och skönt. när jag slutar 14.30 ska jag till skräddaren som ringde igår (som för övrigt är spansk eller nåt) och sa att min klänning var ful! det ska bli spännande och se vad dem hittat på med den. för jag ville nämligen ha den lite kortare och under första tyget så är det en underklänning och dem har nog inte fattat att dem måste sy upp den lite också. det är nog därför dem kallade den "ugly" i telefonen. hoppas jag. annars blir det inte kul för dem när jag blir på dåligt humör.

Ha en bra dag!



when life is not good enough.

igår var fiskarna på besök, myste i min källare med lite massage och glass. dem är bra. efter dem sagt godnatt hoppade jag in i min träningsbubbla och samlade krafter för att sedan köra en lite workout. galet skönt. en dusch på det och sen hamnade jag i min säng.

idag har det dock inte varit en bra dag. inte alls. det beror nog på många saker som susar genom huvudet. det kändes som det var ett stoppljus hela dagen. inget ville vara på min sida. och däribland allt så kom flygbiljetten hem till sverige och landade mitt framför mig på datorn. och då brast det nästan. flygbiljetten hade stigit med nästan 2500 kr sen gårdagen. vem känner sig taggad nu? inte jag. inte för 5 öre. nu vet jag att det är så att dem inte höjer och har sig. eller det gör dem kanske. men folk verkade varit helt galna igår och köpt upp alla biljetter innan jag ens hade blinkat. en liten bit av mitt hjärta dog där. jag som hade planerat allt, skulle bli superbra. skulle få se min bror springa ut med samma leende som mig på läpparna när han ska ta studenten. men nej, nu går det icke. biljetterna kommer bara bli dyrare och dyrare och jag tänker inte ens köpa den nu. 8000 kr för en ynka flygbiljett tur/retur mellan 8-13 juni är inte värt det.

tackar någon i denna värld för att musik och promenad/träning hjälper när det är kaos i huvudet. så det är vad jag gjort nu efter jag slutat jobba. promenerat och tränat och tänkt och tänkt. och mitt i det hela fanns det hopp. mina vänner kommer hit 14 juni. det är jag överlycklig för. jag är ledig från 2 - 10 juli och får betalt för det. så då ska jag hitta på något kul. det har även spekulerats om en festival i början av augusti, i chicago. i slutet av augusti ska jag åka med min värdfamilj till florida på semester. i början av september kommer elin och några hit. kanske någon utav mina fiskar förlänger. och förhoppningsvis så är det fler vänner som bokar biljetter hit bort.

nu lät ju mitt liv plötsligt riktigt bra så vad sitter jag här och klagar på tänker ni. ja det kan man tusan undra ibland. som en klok man sa en vacker dag i san diego: vad du än gör,  ge alltid järnet. let's do it.



me and my kids


nash, me, ellie & jack

pannkakor en måndag

ibland är livet prima ballerina. pannkakor en måndag, kvällen kunde inte sluta bättre. godare. mums. med hemmagjord sylt a la larsson. och självklart amerikansk spraygrädde. inget man kan undgå. kollade på någon konstig film också, men alla vi ( lovisa, mathilda & ida ), fastnade för slutet eftersom då ordnade allt upp sig. tjejer som  vi är. vi ger ju järnet in i det sista. det ska man alltid göra.

skypade med matilda förut, min söta vän från sverige. (försöker hålla alla matildorna på plats här) i alla fall. det var längesen vi skypade. eller innan jag åkte till san diego. så vi hade mycket att prata om, känns knasigt att jag sitter på andra sidan jorden ibland tyckte hon, och då började jag tänka lite. för har nog fortfarande inte fattat att jag är här. och om en månad ska jag hem. på min brors student. dock bara 4 dagar knappt. men värt för att få träffa alla dem som inte kommer och hälsar på här och min älskade mamma. dagen efter jag kommit hem hit till new york kommer matilda och evelina hit. har jag det bra eller har jag det bäst? bra tajming där känner jag.

nu ska jag hoppa i säng, det är ju trotsallt en arbetsdag imorgon också. och jag måste ge järnet. varje dag. i alla lägen. det är så vi gör det.


certificate number one - check

har jag nämnt att min värdmamma kom på en väldigt smart grej när jag var borta i San Diego? kanske inte. så jag tar det här och nu. måndag och torsdag är jag off från halv tre på eftermiddagen istället för att vara off från halv ett till kvart över fem och sedan jobba två timmar till. så nu kommer den andra nannyn lite senare och jag slutar senare men slipper komma tillbaka på kvällen och jobba två ynka timmar. så vad ska man hitta på då för något? jo, idag ska jag lämna in lite kläder till skräddaren så han fixar till dem. sedan blir det nog en powerwalk och vila. man får inte börja måndagen för hårt.
öppnade mitt brev från collage förut, fick mitt certificate, så nu har jag bara en kurs kvar, sen är jag all done! lucky me :)

just nu är det livat i huset, btw. min värdmamma + cirka 8 andra mammor + deras barn ( minst två/mamma), är här på playdate. dem har det så varje måndag, barnen leker och mammorna sitter och äter kex och ost med ett glas vin. housewifes for real!

fick skypa med min evelina precis också, kimpa fick vara med på ett hörn också, så söta så. och dem hade fått det hur fint som helst i deras lägenhet. saknar dem små liven!


molly's, magont, köttfärssås & citysöndag

kort sammanfattning av min helg!

fredag: slutade vid 19.30, hoppade in i duschen, tog sedan bilen till elin och hämtade upp snygga tjejer som ville till Molly's pub och äta lite nachos och varmrätt. beställde in half chicken med grönsaker och mos. kan lova er att det verkligen var en halv kyckling också så då var matilda mätt. åkte och hämtade ida som hade jobbat och sedan satt alla vi fiskar i min källare och myste lite. sedan åkte alla vidare dit dem skulle, men mathilda och ida stannade kvar. övernattning at my place. gillar vi! låg och pratade en stund innan alla somnade bums..

lördag: vaknad halv tolv, härlig sovmorgon vi fick till där! bestämde oss för brunch på Stanz, jättemysigt ställe. beställde in en varm choklad, blåbärspannkakor och en skål med färska frukter. fick jag äta något av det? inte det inte. fick groteskt ont i magen när jag började äta så var tvungen att gå ut därifrån. ut på baksida, känslan av att magen gör så sjukligt ont att jag knappt kunde stå upp. ungefär så fick jag i san diego förra veckan. helt galet. när dem andra hade ätit upp åkte dem iväg för dem skulle göra lite andra saker och jag gick och la mig i min säng med världens magont och försökte sova. tog mig två timmar innan jag somnade och sedan sov jag till klockan var 18.00. vaknade upp svinhungrig. tog en dusch. åkte till ida med massa tillbehör som jag köpt på stop&shop till vår köttfärsås. sedan myste vi med några andra fiskar med mat, varma bananer med choklad och glas, och såklart en massa prat.

söndag: ida sov hos mig från lördagen till söndagen också och vi somnade inte förän klockan var cirka 5 på morgonen för vi låg och pratade om allt och inget i flera timmar innan vi somnade. vilket resulterade att vi försov oss och fick ta nästa tåg in till city. brunch på ett ställe som hette Tre, som josefine kish hade rekommenderat. 20 dollar kostade en mat bit och champange (som vi fick dricka hur mycket vi ville av under 90 minuter). helt underbart trevlig brunch hade vi, tog vårat pick och pack och började gå och shoppa ( inte allt för nyktra ) . men snygga inköp blev det! efter en stund blev det mellanlandning i Washington Park och där satt vi och kollade på folk som dansade, fick en hund att stanna kvar vid ida så ägaren höll på att skämmas ihjäl för han inte ville hänga med honom dit han skulle. tog sedan tunnelbana till times square, shoppade lite mer, åt på Chipotle - burritos - mums! tog tåget hem och nu ligger jag här, trött som tusan men väldigt nöjd över min helg!


RSS 2.0