I love it!

Idag har jag pratat med Evelina krull, Evelina Hjalmarsson, Louise, Emma, Henke, Pappa, Mamma, bror & Matilda på skype. Och det är vad jag gjort i princip hela dagen! Ni kan ju tänka er att dem har mycket att prata om också. Men Louise slog nog alla med en timma. Men jag tackar inte nej till det. Och jag önskar Emma lycka till med sina planer och hoppas dem blir av! Tänker inte avslöja förän hon bestämt sig :) det får hon göra själv. Men kul kommer hon få!

Min "hostmother" mådde inte så bra idag så det vi skulle gjort blev inte av, så hoppas hon mår bättre snart. Hon hade spytt och mådde inte för bra efter det. Så det blev jag och Bret som åt mat! Och han lagade riktigt god fisk, och till det blev det salsagrönsaker och Blue chips! Mumsigt vill jag lova er.



Nu ska jag sova, trött som vanligt vid den här tiden här i New York! Skönt :) PUSS OCH GOD NATT!

two weeks

Nu är det ungefär två veckor sen jag satte mig på flygplanet på Landvetter och begav mig till London för att sedan flyga till staden som aldrig sover, NEW YORK! Och över förväntan så trivs jag riktigt bra. Kan icke klaga på en enda grej faktiskt. Så det är kanon skönt. Känns som livet börja ordna upp sig lite, att jag hittat rätt plats för detta året! Engelskan flyter på riktigt bra, och jag förstår allt när någon pratar med mig eller när jag lyssnar på något. Och det var ju en del av själva grejen till att jag åkte hit. Så jag kan inte mer säga än att jag har det suveränt bra!

Idag har jag faktiskt inte gått upp ur sängen än.. klockan är ju trotsallt bara 10.15, så det är ju ingen brådska. Behöver ju få vila ut sig lite. Och jag har en ritkigt skön säng! Men har hunnit att skypa med Evelina krull i 20 minuter, så det var ju inte helt fel att hon sa att hon och Matilda snart bokar biljetter också! Jag tackar ju inte nej om man säger så. Längtar redan!Och det är typ 4,5 månad kvar! Gaaaah.

Ska nog bege mig upp ur sängen, fräscha till mig lite och gå upp och äta frukost. Fick meddelande av Courtney precis att jag var välkommen att äta med dem ikväll om jag ville, hon skulle laga lite mat. Så det ska bli kul! :)

Hörs senare!

FAO SCHWARZ

Klockan 11.00 var det sminkning i en jättestor galleria med dem andra au pairerna. Mycket trevligt. Sen hängde jag med Natasha till några andra gallerior för hon skulle inhandla lite saker. Hittade vart Victoria's Secret, forever21 och många andra bra butiker låg! Så nu vet jag vart jag kan shoppa, om jag inte vill åka enda in till NYC! Och det är fint det!
Klockan 14.30 åkte jag, Bret, Jack & Nash in till NYC för barnkalas. Lika coolt att åka igenom staden som förra gången! Man anar inte hur stort det är. Helt sinnes! Och FAO SCHWARZ var också jättestort. Det är en leksaksaffär, men miljontals leksaker och ett jättestort piano som är på golvet som man kan gå på och så spelas det som på ett riktigt piano. Så i leksasaffären hade Jack's kompis sitt barnkalas. Först en lite "show" med pianot när några som jobbar i leksaksaffären spelade t.ex. happy birthday och lite andra sånger. Sen hade dem lite lekar för barnen, åt pizza och tårta.

Och vi kom hem runt 19.00 så har bara ätit lite mat och sagt godnatt till familjen. Tar det lugnt i mitt rum, väldigt skönt! Har nog inte kopplat av så här mycket på typ flera år känns det som. Och det märks för jag är helt slut klockan 21 på kvällen! Och jag brukade ändå vara vaken till minst 02.00 på natten hemma..




OCh där fick ni lite bilder att kolla på! :)
Nu ska jag sova, är riktigt trött. PUSS!

you give me something

Åkte som sagt och handlade. Det var en jungel utan dess like kan jag lova! Helt sjukt stort, och massa konstiga grejer som jag inte är van vid. Så det tog ett tag att handla... mer än en timma! Så bra är jag på det... Nej, men det var ändå roligt på något sätt, gå runt och lalla för mig själv. Provsmaka på lite olika grejer... ja - en vuxenpoäng till mig! Sen köper mamman alltid organsik mat till barnen och till sig själv också om det finns så då finns det en avdelning där det är "organic food" och en annan del där den vanliga maten är. Ska visa er någon gång! Sen kom kvällsrutinerna för barnen när jag kom hem. Och sedan kom föräldrarna hem en sväng innan dem skulle iväg och äta på restaurang med ett par vänner. Så jag satt barnvakt tills dem kom hem. Tjänade en extra kosing så det var ju inte helt fel! Och när dem kom hem så satt vi och pratade en stund. Så himla glad att dem valde mig! Jag trivs jättebra här, och dem är så snälla mot mig. Så det ska bli riktigt roligt att få åka till Florida med dem.

Imorgon blir det möte med dem andra au pairerna! Klockan 11.00 till kanske 13.00. Inte riktigt säker, men det ska bli trevligt. Det kommer en tjej och hämtar upp mig. Natasha heter hon. Kommer från Australien, så det blir intressant att träffa henne! Och när jag kommer hem från mötet ska jag troligen hänga med min familj in till NYC och gå på barnkalas. Lät det roligt? Jag tror det kommer bli kul, inte för att jag gillar massa leksaker på det sättet utan att jag får vara i city lite mer! Annars blir det nog en lugn kväll imorgon. Vi får se helt enkelt..

Har kommit på mig själv att jag skriver "hem" många gånger...antar att  jag trivs då? ;) good for me!
Någon som vill skypa i helgen så är det bara att skriva på facebook eller kommentera här. Längtar efter att få skypa med Elin på måndag, inte gjort det än! Så vi lär ha mycket att prata om tror jag. Eller rättare sagt var det hon som sa att hon skulle ha mycket att berätta. Can't wait!

GOD NATT!

PLAY

Idag har barnen ätit frukost och sedan skjutsade jag Ellie till hennes skola som hon har bara på fredagar. Sen gjorde jag mig lite frukost och kollade på något barnprogram med Jack. Och nu sitter vi och spelar lite spel.

Ska strax åka och hämta Ellie igen och sen ska jag till mataffären och handla lite grejer. Sen kommer det nog över några på en playdate eller så ska vi åka till några. Och sen blir det de vanliga rutinerna på kvällen!
Blir nog en ganska lugn kväll för imon ska jag på möte med alla andra au pairer och LCC'n klockan 11.00. Så blir nog ganska tidigt i säng ikväll.

Och Louise, inte gråta :) i'm here! Alltid när du behöver mig... på skype såklart! ;)
HÖRS SEN! PUSSPUSS!

PULKA!

När jag började jobba efter min rast så tog vi bilen till en pulkabacke och åkte pulka en stund. Man känner sig som ett barn när man åker ner för backen nästan. Men kul är det och Jack skrattade hela vägen uppifrån och ner. Så vi hade en bra stund tillsammans!

Sen har dem ätit, badat och gått och lagt sig i vanlig ordning! Sen åt jag lite mat innan jag skulle gå ner till mitt rum. Fick även bra respons av Courtney och Sherry att dem tycker min engelska är jättebra. Och så undrade dem hur man sa god natt och god morgon på svenska. Fick även med mig lite tidningar av Court så jag kan läsa lite, och öva ännu mer på min engelska! Great! :)

Jag kommer inte finnas här i New York mellan den 18 och 26 augusti. Då åker jag till Florida med familjen. Så nu vet alla hur dem kan planera sina resor hit! :) För det är bara att vraka och välja! Kom gärna två stycken också. Så kommer det bli kanonbra.

SLEEP TIGHT!

"Det var på...


Sätt på låten näbbisar ♥


...det viset att jag efter träningen igår, istället för att åka hem till MIN lägenhet, åkte till internatet för att försöka övertyga mitt inre om att jag har några vänner.
Ni undrar säkert: ”Varför är han inte hemma i SIN vackra lägenhet?” Svaret är att jag, tofflarnas toffel, hade blivit utkörd från MIN lägenhet av den farligaste gruppen i Jönköping, Näbbgänget. Näbbgänget består av min flickvän och hennes kompisar, och jag gissar att ni vet varför de går under epitetet Näbbgänget.
De pratar nämligen konstant! De pratar om allt mellan himmel och jord så länge det har med utseende att göra och det spelar ingen roll ifall ngn lyssnar. Det innebär i teorin att det kan sitta sex stycken tjejer och prata om helt olika saker i munnen på varandra till den decibelnivå som skulle göra Iron Maiden avundsjuka. Det kan tex vara att ögonfransarna blir 0,7 mm längre av den nya borsten från Loréal, att det är skandal att bära leggings och kort tröja eller att det är ett hån mot den där tjejen i NV2B att hon fortfarande är tillsammans med den där fula killen i 1:an. Så mitt val var antingen att få tinnitus för all framtid och ha en glad flickvän eller att umgås med skottet (empa), vinteräpplet (hessmer), inställnings-Wågman och stjärnan (jc) och ha en ledsen flickvän. Jag valde alternativ 2 och bokade in lördag som veckans toffel-dag för att få gumman på bättre humör."

Ja, ni kan ju ta en funderare över det som står här ovanför. Det är kopierat från Driola's pojkvän Johan...
Tyckte det passade bra nu när jag kom på mig själv att jag inte visat min present från NÄBBISARNA!


Nu ska du flytta ifrån oss i ett år, så du får räkna med att se en och annan tår. Tårar av glädje, sorge och lycka, lite konstigt kan en annan tycka. Glädje och lycka för att jag är stolt över dig och sorg för att du ska lämna mig. Du kommer få ett fantastiskt år. Så ta vara på tiden så fort går. I höst kommer jag och hälsar på dig så då får du åter se mig. Vi ses snart Nisse :) / Din Emma

Tre busungar i London, nerkrypna i en säng, smått onyktra, halvt sovande och hamburgar-ätande.. precis så som det ska va! Fatta att du ska till USAAA!!! Jag tror och hoppas att du kommer få bästa resan med massa äventyr! Kommer sakna dig något otroligt deta här året. / Emilie

Nisse pisse, min fina vän! Det är verkligen en tapper resa du ger dig på. En sak ska du veta, är att jag älskar dig. Det har jag nog aldrig berättat för dig innan, men nu var det nog dags. Hoppas denna present ger dig glädje när du saknar oss.. Jag kommer verkligen sakna dig så, vilken tur att jag ska hälsa på! / Driola

Nu du Nisse, nu ska du ut på äventyr och du ska inte tro att du kan åka utan att jag mig bryr. Jag kommer sakna ditt härliga skratt och våra turer till MAX varannan natt. Det har blivit många kvällar med onyttigheter säkert chips & godispåsar i flera meter. Om några månader kommer jag och hälsar på, längtar redan något in i norden sååå. Jag vet att du kommer få det underbart i US and A men du får inte glömma bort att vi alla kommer SAKNA DIG!! / Krull

Sanna var på Lanzarote och kunde inte skriva i boken tyvärr :) men jag vet vart jag har henne ändå!

7,5 år tillsammans. 7,5 år där vi tillsammans har gått igenom en högstadietid, en gymnasietid, några år av vuxenvärlden, resor, tårar, skratt och mååånga lyckliga ögonblick. Nu ska du ta ditt pick och pack och flytta till staden som aldrig sover - men vet du vad? Vår vänskap kommer aldrig somna in! Ha nu ditt livs år, vi finns här hemma och väntar på dig! Älskar dig min fina vän / Louise

Underbara Matilda! Jag kan beskriva dig med tre ord. Fantastisk, underbar och stark. Jag beundrar dig min söta tös att du är så stark! Om du någon gång längtar hem så hoppas jag att du tittar i denna lilla bok. Du är min inspiration och jag tycker om dig Matilda, hur mycket som helst. Du är bäst och glöm oss inte! / Din Malin. (hoppade över någon rad där Malin hade skrivit lite grejer...på fyllan - haha )

Matilda min underbara vän! Känns så konstigt att du kommer flytta... det är du & jag varje dag. Aldrig har jag mött någon som dig..som får mig att le varje dag, skratta varje dag, älska varje dag. Jag älskar dig Matilda Nilsson. Min bästa vän. / Matilda

( ALLTID=RESEKOMPIS )
"CARLOTA, TWO PEOPLE?!" kommer du ihåg? Du och jag har så många minnen tillsammansk och jag hoppas att din resa till USA blir minst lika minnesvärd! Jag lovar att hålla ställningen här hemma på relaxen, på axamo, i biosalongen och var helst vi brukar hålla till. Så får du lova mig att ta USA med storm, det här är ditt år Matilda. Min diamant! Du betyder allt! VI SES SNART! / Evelina

Vad som än händer så hoppas vi att du får ett underbart år. :)
Njut varje minut
2011 är ditt år!


HUR FINT? Får tårar i ögonen varje gång jag läser den, TUSEN TACK ♥

Picture's!




Sådärja! Där fick ni se lite bilder på snö. Det är ju faktiskt ganska ovanligt med så mycket snö här. Snöat flera gånger sen jag landade i New York. Och dem säger att det snöade max två gånger förra året... Sen tog jag lite bilder på mellan våningen också så ni fick en liten inblick över hur det ser ut här. Dock har jag inte tagit några bilder på mitt rum än men det kommer!

Så igår när jag somnat så snöade väldigt mycket för när jag gick och la mig så var det kanske 5 cm snö utanför dörren. När jag vaknade var det nästan 50-70 cm! Helt galet! Jag ville ju ha vår, så kom igen nu!
Gick i alla fall upp runt halv sju, klädde på mig och gick upp till huset. Gjorde lite frukost åt barnen, fixade lite och sen åkte dem till sitt gym med Courtney.
Då tog jag och Sherry kameran och gick ut i snön för att ta lite foton. Sen har vi suttit vid datorn en stund. Nash har sovit fram tills nu så vi har inte haft så mycket att göra. Och nu har jag rast till 17.15!

Hörs senare!

inget starbucks...

istället blev det ett annat ställe som heter Donkin' Donuts. För att det har snöat så himla mycket här idag, enligt amerikanarna! Så de flesta ställena började stänga igen, så därför blev det inget Starbucks. Men det var en trevlig pratstund med Emma!

Och innan det så jobbade jag. Vi var ute en sväng i trädgården och jag låg på alla fyra och gjorde två snögubbar som säkert redan är borta. För det är inte så kallt så dem har säkert smält. Sen var vi inne en stund, dem åt lite mat, badade och kollade på tv innan Courtney kom hem. Sen åkte jag och Sherry till en pizzeria och köpte några pizzabitar var. Efter det träffade jag Emma. Och när jag kom hem tog jag en välbehövlig dusch och gjorde ansiktsmask och målade naglarna. Så nu kan jag somna riktigt gott i min sköna säng! Trött är jag också, riktigt trött :)  SLEEP TIGHT OR SHOULD I SAY GOOD MORNING TO YOU? ;)



MAYBE

Louise: Klart! Men jag känner ingen press, för jag vill ju faktiskt komma!!!
Emma: Det ska jag göra, fast jag gillar bara med choklad ;) haha. Jag har inte frågat men tror nog ni kan stanna hur länge ni vill, och det bästa är om ni kommer två. Men jag ska kolla upp det.


Har rast just nu, ätit lite lunch! Sallad och pasta. Mycket gott! Lyssnar på musik och njuter av att  ta det lugnt. Sen ska jag upp och jobba en stund till. Mådde inte så bra igårkväll så träffade aldrig dem tjejerna. Men ska nog träffa Emma senare, hoppas jag! Sen blir det sängen tidigt.
Det har snöat ännu mer idag, mycket snö också! Gillar ju inte det, så hoppas att det smälter bort fort. Dem säger att det inte brukar vara såhär mycket snö. Så kom igen nu! Ge mig våååååår!


Hörs sen!



Så söt lärare hade jag på the training school!

snowing....

det har snöat lite här under förmiddagen, gillas inte! Och så fort det snöar lite här så blir det kaos, för dem är inte vana vid så kallt väder! menmen...

Visste väl att någon annan skulle känna lite press när jag skrev upp vilka namn som kommenterat att dem skulle komma! ;) Ville ju bara kolla så att alla läser också!

Klockan är 14.00 här och snart är min rast slut. Då ska jag åka och hämta upp Jack från skolan. Sen kommer det över några barn på en playdate. Och ikväll ska jag åka ner till Starbucks och träffa Emma och Jasmin, som också är au pairer här i Larchmont. Det ska bli roligt :)

Får bli lite mer uppdatering senare. Men jag trivs riktigt bra här så ingen behöver oroa sig över det ;)
PUSS!

Should've known you was trouble from the first kiss

Hallå allihopa nyfikna små spjun!

Idag gick jag upp 6.30 och duschade. Ska nog fortsätta göra det. Även om det är skönt att duscha innan man går och lägger sig så vaknar man till så mycket snabbare när man duschar på morgonen. Tog på mig kläder och sminkade mig lite lätt innan jag gick upp till huset. Åkte med Courtney och barnen till deras "gym". Där tränar dem på att prata, lyssna och lite annat som har med kroppen att göra. Sen åkte vi och lämnade Jack på hans skola. Sen fick jag köra för första gången här i USA, det var riktigt roligt! Lite nervöst när jag satte mig bakom ratten men det släppte efter ett tag. Men självklart kommer jag vara försiktigt nervös eller hur man ska förklara det hela tiden eftersom jag inte lärt mig allt nytt än. Och det är en lite större bil än den jag kört hemma så det är också annorlunda. Sen åkte vi till en kiropraktor som håller koll på Ellie's utveckling i hennes kropp. Mycket intressant faktiskt! Sen körde vi hemåt. Gick ner till mitt rum och skypade med Gina & Staffan, visade runt mitt rum för dem och pratade en stund. Sen gick  jag & Sherry bort med Ellie och Jack för en playdate. Men vi var inte där så länge för dem skulle hem och äta sin kvällsmat, bada och gå till sängs.

Jag & Sherry gick ner till stan och köpte lite kinamat och tog med oss det hem. Satt och åt tillsammans och pratade om lite allt möjligt. Hon är jättetrevlig! Ungefär lika gammal som mig och kommer från Gyuana, sydamerika!  I alla fall, sa god natt och kramade om henne & Courtney och gick sedan ner till mitt rum. Och nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik.. ska nog ta upp en bok som jag fick av Amina i avskedspresent och läsa en stund...

KISSES!






SNYGGA RÖRELSER KVINNOR!





______________________________________________________________________________

Matilda, Hjalmarsson och Emma är väl också säkra på att komma! Hoppas dem uppfyller min önskan!
Jag menar... ni känner väl pressen nu när jag skriver här i min populära blogg. Alla kanske kommer tycka dåligt om er om ni inte kommer hit ;)

vem kommer hit först tros? :)

Ligger och kollar på lite flygresor från Sverige och hit, kostar under 4000 kr... så jag tycker någon borde komma hit och göra mig lite sällskap snart! Undra vem som blir först? Jag vet i alla fall med alla säkerhet att Krull kommer hit under året.. och det känns underbart att veta! Ni bor ju här hos mig såklart, bor väldigt stort faktiskt! Ska ta kort och visa en dag, eller kanske spela in en video. Och ta kort inne i huset och på familjen. Dem är så underbara!

Nu är det nog dax för mig att sova, är väldigt trött. Men alltid skönt att varva ner lite med musik, brevet från mamma och min lilla fotobok från tjejerna! Vill tacka er tusen gånger om för detta :)

Och Emma och Anna har rätt när dem kommenterade mitt förrförra inlägg att engelskan kommer bli riktigt bra snart! Så jag ska bara fortsätta prata och öva hela tiden! Måste medge att jag redan börjat tänka med engelskan istället för svenskan..

GOOD NIGHT!



Larchmont Tower

Ännu en dag här i Larchmont har gått. Dagarna flyger förbi känns det som. Man vaknar, tar sig en dusch, går upp och äter en bagel, leker lite med barnen, äter lite frukt och pratar med Susan & Courtney. Så det är ungefär vad jag gjort idag. Men har också skypat med min mamma, bror, pappa, Louise & Evelina Krull! Det var väldigt skönt att höra att dem mådde bra! Någon gång ska jag tacka den personen som uppfann skype. Han var ett geni!  Efter jag skypat så gick jag upp till huset igen och efter en stund kom Courtney hem från flygplatsen där hon hade hämtat Bret (pappan). Han hade varit i Las Vegas över helgen med några vänner. Så det var första gången jag träffade honom, och det var jättekul! Han var väldigt trevlig, precis som jag väntat mig eftersom övriga i familjen är väldigt trevliga. Så sen åt barnen kvällsmat, badade och gick och la sig.

Nu ikväll så har jag, Courtney & Bret varit på en restaurang som heter Larchmont Tower och ätit kvällsmat. Alla tre åt en god sallad (riktigt stora portioner), calamari & jag drack diet coke OCH ja, Elin jag har faktiskt börjat lära mig dricka det här.

Ska strax sova, upp tidigt imon!  KISSES!

the last time at the school and my first time...

De sista dagarna på au-pair-skolan var jättebra! Vännerna man träffat där blev man riktigt bra vänner med. Och trippen till New York city ska vi inte ens tala om! It was amazing! Det tog ungefär en timma att åka från skolan och in till city med bussen. Vid en byggnad som finns med i Sex And The City hoppade det på en man som skulle visa oss runt i staden som aldrig sover! I Jönköping har vi kanske max 10 höghus, som är "höga" för oss. I New York... ja ni vet säkert vad jag ska skriva men jag gör det ändå! Där har dem tusentals med höghus! HELT SJUKT! Det var så stort så man inte fattade att man var där knappt... och frihetsgudinnan, time square, top of the rock... ALLT verkligen ALLT finns där! T.ex så var MAC (datorer) affären öppen dygnet runt. Och de flesta klädesbutikerna var öppna till 21.00 eller 23.00 ungefär! Och behöver jag tala om hur mycket shopping det fanns? Nixpix! Det var en mäktig känsla när vi var upp i top of the rock, man såg inte ens hela New York, och då var vi riktigt riktigt högt uppe! Så det var helt otroligt faktiskt. På kvällen tog vi det lugnt bara, förberedde oss på morgondagen!

Så igår var det dags att alla au pairer skulle splittras och bege sig till sina familjer efter ett avslutningsmöte som vi hade runt 8.00 på morgonen! Sen gick vi tillbaka till våra rum och tog bort alla handdukar och lakan, tog med oss våran packning och lämnade tillbaka rumsnyckeln till skolan. Sen så blev det ett missförstånd...allt kan ju inte gå bra så jag hade räknat med att någon gång under min resa skulle det hända något. Och vem hade rätt? JAG! Så där satt jag...väntade på att bli hämtad av min familj..men kom det någon familj? Nej! Panik? Ja! Nejdå, det gick jättebra. Fick en privat förare från skolan till familjen. Och jag menar vem vill inte ha det? Så det tog ungefär 1,5 h till Larchmont från skolan så jag satt och pratade med min driver och kollade ut över New York city när vi åkte förbi... och kunde inte heller då fatta att jag var här! Jag kom i alla fall fram säkert och bra. Träffade mormor Susan och Jack (den äldsta pojken). Vi åkte till en restaurang som låg i staden och åt pasta, pratade, åkte till mataffären som var BIG, åkte till en telefonaffär och kollade på en telefon åt mig som vi skulle köpa nästa dag och lite annat smått och gott! Sen var vi hemma hela kvällen.. och tillslut kom Courtney (mamman) hem, så vi satt och pratade innan jag skulle gå och lägga mig. Och allt kändes riktigt bra!

Idag vaknade jag runt 9.00, tog en dusch och gick sedan upp till huset. LCC var på besök och kollade så att allt var okej. Sen åt barnen lite middag och efter det åkte jag, Courtney & Jack till stranden och sedan visade hon my runt lite i Larchmont...tills det att Jack började må illa och sp... Så vi fick åka hem, och Susan tog hand om honom medan vi åkte till telefonaffären och köpte mig en mobil som jag kan ha så dem kan nå mig och som jag får använda här i USA. Sen åkte vi till en biltvätt så dem kunde rengöra bilen invändigt och utvändigt. Sen åkte vi hem, så skypade jag med mina söta flickor! Riktigt roligt :) Men kändes lite konstigt måste jag medge. Sen gick jag upp och åt lite mat, lekte en stund med barnen innan dem skulle bada och nu efter dem hade gått och lagt sig och Susan också kan och lagt sig så satt jag och Courtney i soffan och pratade om allt möjligt medan hon fixade lite på datorn med lite jobb och jag satt med ipaden och facebookade lite. Det känns verkligen jättebra. Så hoppas bara jag pratar bättre engelska snart och vågar prata lite mer för då kommer det känns extremt bra tror jag!

LÅNGT OCH BRA SKRIVET - CHECK! PUSSS










GREETINGS FROM NEW YORK!

Cirka 10 minuter kvar....

tills familjen hamtar mig! Ar jag nervos eller vad? Ar sa nervos att jag knappt kan prata svenska! Och igar nar vi var inna i New York, det var en sjuk kansla! Maktigt pa nagot satt!!! Ni ska fa se bilder! Kanske senare idag, for just nu ar bara klockan 9.20 pa morgonen har! Sa har hela dagen pa mig. Tror jag ska sluta skriva nu....dem kan ju komma vilken sekund som helst!?!?!?!!!!!!!


Om jag inte hor av mig idag, bli inte nervosa! Da ar nog allt som det ska :) PUSS!

Nu har halva tiden gått på " the training school"

Imorgon bär det av in till NYC och det ska bli riktigt roligt! Fick som sagt biljetter av familjen till den här grejen så det känns lite extra roligt då. Så ska vi runt på lite olika grejer och sen har vi även lite fri tid i två timmar! Men först ska vi ha en lektion klockan 8.15-10.00.

Måste även tillägga att engelskan funkar bra här borta, det gör väldigt mycket att lärarna bara kan prata engelska och att vi inte är mer än 20 svenskar av 70-80 st au pairer. Och första dagen fick vi ställa oss upp i våran klass (ca 25 st au pairer) och berätta lite om oss själva, om familjen och vad vi gjorde innan vi kom hit och vad vi tänkt göra när vi åker tillbaka. Där stod jag; svensk, blond och jobbat på Ikea! Bättre kombination finns nästan inte ju? Och jag måste erkänna att jag saknar att jobba på Ikea.. fick ju en väldigt fin skylt på min avskedsfest av dem... och ett jättefint foto på några medarbetare som jag har med mig hit till NY, och som ska sättas upp i mitt rum!

Idag gjorde vi även lite workshops på den ena lektionen och presenterade den sedan inför klassen. Det var också roligt! Eftersom jag behöver öva på min engelska och att prata inför folk. Känner att jag redan har lärt mig nya saker! Men ändå så tycker jag mycket om alla svenskar som är här! Alla är mycket trevliga :)

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Läser ju bland annat Emma's blogg så jag inte missar något. Såklart Emilie's också! Och kul att många kommenterade mitt första inlägg härifrån! Känns nästan som att ni var mer spända än vad jag var över min resa!

OCH JAG SÄGER DET IGEN; KOM OCH HÄLSA PÅ! NI KOMMER ÄLSKA DET, PRECIS SOM JAG! Nu är det bedtime för min del, klockan är 21.40 här! PUSS!

Nu har halva tiden gått på the training school

Imorgon bär det av in till NYC och det ska bli riktigt roligt! Fick som sagt biljetter av familjen till den här grejen så det känns lite extra roligt då. Så ska vi runt på lite olika grejer och sen har vi även lite fri tid i två timmar! Men först ska vi ha en lektion klockan 8.15-10.00 ungefär.

Måste även tillägga att engelskan funkar bra här borta, det gör väldigt mycket att lärarna bara kan prata engelska och att vi inte är mer än 20 svenskar av 70-80 st au pairer. Och första dagen fick vi ställa oss upp i våran klass (ca 25 st au pairer) och berätta lite om oss själva, om familjen och vad vi gjorde innan vi kom hit och vad vi tänkt göra när vi åker tillbaka. Där stod jag; svensk, blond och jobbat på Ikea! Bättre kombination finns nästan inte ju? Och jag måste erkänna att jag saknar att jobba på Ikea.. fick ju en väldigt fin skylt på min avskedsfest av dem... och ett jättefint foto på några medarbetare som jag har med mig hit till NY, och som ska sättas upp i mitt rum!

Idag gjorde vi även lite workshops på den ena lektionen och presenterade den sedan inför klassen. Det var också roligt! Eftersom jag behöver öva på min engelska och att prata inför folk. Känner att jag redan har lärt mig nya saker! Men ändå så tycker jag mycket om alla svenskar som är här! Alla är mycket trevliga :)

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige! Läser ju bland annat Emma's blogg så jag inte missar något. Och kul att många kommenterade mitt första inlägg härifrån! Känns nästan som att ni var mer spända än vad jag var över min resa!

OCH JAG SÄGER DET IGEN; KOM OCH HÄLSA PÅ! NI KOMMER ÄLSKA DET, PRECIS SOM JAG!
Nu är det bedtime för min del, klockan är 21.40 här! PUSS!

Sitter och väntar på...

Sista lektionen för idag! Klockan är ungefär kvart i sju här nu på kvällen så det har varit en lång dag. Började klockan 8.15. Och innan det var det frukost.  Är lite segt att sitta så länge på dagarna men med bra sällskap så funkar det bra ändå!

Tror den sista lektionen skulle handla om säkerhet. Sen har vi egentid! Så det ska bli skönt. Har inte vänt klart på dygnet än, men det kommer väl snart. Det är ändå skönt att få vara här på skolan ochb vänja sig lite vid tidsomställningen så man är pigg när man ska träffa familjen! Fick mail av dem idag om att barnens mormor och den äldsta pojken kommer och hämtar mig klockan 9.30 på fredag. Ska bli rikitgt spännande!


Nu blir det lektion! Puss på er!

I'M IN NEW YORK!

Nu får det bli lite uppdatering för alla nyfikna och saknade där hemma!
Min resa började igår klockan 07.00 från Jönköping. Pappa och jag åt frukost på landvetter och sen var det bara att bege sig till London. Landade lugnt och säkert, tog mig igenom deras säkerhetskontroll och sedan åt jag på Gordon Ramsays restaurang. Pasta blev det! Kände mig dock lite ensam när han frågade mig om det bara var jag som skulle äta.. Sedan gick jag runt lite på flygplatsen eftersom jag hade väldigt gott om tid på mig. Närmare bestämt 3 timmar. Gick och kollade gaten stup i kvarten eftersom jag kände på mig att jag skulle behöva ta tåget dit. Men det var inga större problem! Träffade några andra au pairer när jag satt och väntade på flyget till NY. Och den andra flygresan gick också jättebra tills att vi var på väg ner att landa. Då uppstod paniken som jag aldrig känt innan... tankar som "VAD SYSSLAR DU MED EGENTLIGEN MATILDA?" eller "JAG VILL ÅKA HEM NUUUU!!" kom upp i huvudet... men det lugnade sig som tur var. Kollade i min fina bok jag fått av mina tjejer som avskedspresent, läste brevet jag fått av mamma, kollade på min ring jag fått från Evelina och mitt armband jag fått av Elin... och kände att det kommer faktiskt funka!

Det var nervöst att gå igenom säkerhetskontrollen här i USA men jag klarade det och nu är jag äntligen här! Har träffat många nya vänner och ätit (förvånansvärt) helt okej mat, haft lektioner, fått en korg med lite oilka presenter från min värdfamilj, bland annat den resan vi ska göra på torsdag med alla andra au pairer som jag annars hade fått betala själv för. Så jag blev jätte glad och kände mig väldigt välkommen!

Vi hade även "sing-a-long" allihopa ikväll. Vilket var väldigt roligt! Alla som kom från samma land uppträdde med en sång och en dans på scen... länder som ; Brasilien, Australien, Finland, Österrike, Korea, Colombia & Mexico!
Och nu har vi haft lite "free time", och då sitter nästan alla vid sina laptops eller datorer..

Hoppas allt är bra där hemma, för här är allt toppen! Saknar er!

- Matilda

AVSKEDSFEST TONIGHT!

Sov till halv tolv idag, skönt var det! Behövdes också, för jag kunde inte somna så tidigt igår. I alla fall. Jag och mamma åkte upp till A6 och fixade lite grejer, sedan till Citygross och tändsticksområdet. Växlade in lite pengar också! Så nu känner jag mig redo tror jag! :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, och göra mig iordning inför kvällen! Det serveras ju min egna avskedsfest ikväll! Kommer bli riktigt roligt. Det blir ju vad man gör det till, och inga tårar ikväll tjejer! Dem tar vi imorgon när vi ska ligga döda och må dåligt! :)



DAVID BATRA

Nu ikväll har jag, mamma, pappa & Eric varit på en provföreställning av David Batra. Dem fick det i julklapp av mig. Eftersom vi inte hade hunnit att gå på den riktiga föreställningen för att jag åker till USA på måndag. Men det gjorde inget, det var minst lika roligt! Skrattade i ungefär 1,5 timme! Bästa julklappen jag gett till någon på flera år.

När vi kom hem så begav jag mig till Max med Driola & Emma för att sitta och umgås en stund. Sedan kom Matilda en sväng, så satt vi och tjatade till klockan blev halv två!

Nu är det sova som står på schemat! Imorgon är det avskedsfest!!! PUSS!

OM 8 TIMMAR

Om 8 timmar ska jag till den bästa frisören som någonsin kommer existera! Gina heter hon, och jobbar på Hairtime nere på stan här i Jönköping. Går alltid därifrån nöjd som tusan! Så det lär jag göra om 10 timmar...
Slinga och klippa lite!  Blir fint det! :)

Kanske ska sova en sväng först? GODNATT!


BILDER SEN I LÖRDAGS, SNYGGA TJEJER & KILLAR;






Ambassaden

Igår åkte jag, Louise, Johanna och Evelina till Stockholm för lite besök på amerikanska ambassaden och lite shopping! Riktigt trevligt var det. Förutom att jag stod i kö i typ två timmar på ambassaden och sen gick intervjun på 2 minuter. Kändes ju lite onödigt dock men ändå värt såklart! Sen gick vi på stan efter det, brudarna shoppade och jag åkte tunnelbana och fixade mitt internationella körkort. Så himla skönt att allt är färdigt nu faktiskt! Varit lite stressad senaste tiden. Och i bilen hem satt vi och taggade utgång på kvällen. Så var vi en sväng på Centrum och sen var jag på Elin's jobb och skjutsade hem henne och Albin. Och sov hos Elin :) Det var lika mysigt som vanligt!

Sov ganska länge med tanke på att vi gick och la oss klockan 4 och jag hade varit uppe i typ 40 timmar. Sen har vi fikat med några andra brudar och nu är jag hemma. Ska fixa lite med alla papper och så. Så jag har koll på allt så inget fattas. Väntar ju bara på att ambassaden ska skicka tillbaka passet! Sen är det klaaaaaaaart!

PUSS!


BORDE SOVA.

Men jag är för nervös! Men ska upp om 4 timmar så lika bra att jag går och lägger mig nu.
Dagen har varit bra i övrigt. Fick träffa Matilda som varit i Karibien i typ 12 dagar. Så det var roligt :)
Dock känner jag inte för att skriva ner allt jag gjort men det har varit fullspäckad, nästan lite stressande! Nödvändigt inlägg tänker ni!? Det tänker jag med. GODNATT!




den där tandläkaren.

Ja, idag var det dags att besöka tandläkaren. Inga hål någonstans! Riktigt skönt att höra. Dock inte lika skönt att ta dem där bilderna i munnen. Gör ju svinont! Tycker någon smart människa borde upptäcka en mjukare grej att sätta in i munnen. Hade även någon grej på försäkringen som gällde tills jag va 26 eller 29 år. Så besöket kostade bara 300 kr. Sen köpte jag med mig en eltandborste också. Kan inte använda vanliga tandborstar längre, känns inte som det blir riktigt rent då.
I alla fall. Efter besöket åkte jag upp till Fiket i Gränna, eftersom jag inte lyckats flytta min tandvård till Jönköping än. Men bra var väl det. Fick ju träffa Sandra, Moa och Nisse över en liten fika. Mycket trevligt!

Brummade in med ibizan till staden, åkte ner till banken och betalade visumavgiften, köpte frimärke och usb-minne. Åkte hem, hade onlinemöte med Cultural Care - au pair företaget. Sedan kom Anna och hämtade upp mig för att vi skulle ta oss en liten matbit på George's. MUMS, älskar deras pasta! Träffade på Emma Svartholm som jag inte träffat på länge, och hennes pojkvän! Trevligt!

Ikväll har jag flyttat över lite grejer till Eric's rum från mitt rum och tvärtom. För att när jag flyttar så ska han ha mitt rum och mamma hans rum. Så vi måste byta ut möblerna och lite annat smått och gott. Och jag älskar att möblera och fixa lite så det har jag gjort i några timmar. Nu blir det sängen! Imorgon ska det hända mycket grejer!

PUSS!




GÄSP.

NYTT ÅR. NYA MÖJLIGHETER.

Ja, det är ju faktiskt sant! Det är 2011 och jag ska snart flytta! Lovade inte mig själv några löften direkt. Men mina mål är att stanna i USA till 2012, februari. Och det ska vara mitt bästa mål någonsin! Men det verkar inte som att det kommer bli så svårt. Många som vill komma och hälsa på så kommer nog knappt hinna sakna Sverige allt för mycket. Men sen vet man aldrig hur många som kommer. Men någon uppfann skype så det lär bli grejt ändå!
Evelina Jalnefur Andersson kan ju få ett plus i kanten för hon önskade sig och fick en flygbiljett till NY i julklapp! MASSA PLUS!

Nyårsafton var en bra dag. Vaknade upp lite halvt om halvt, åt lite mat i stan, åkte hem och fixade iordning mig, fick skjuts in till stan igen, 3-rättersmeny på Aqua Dinner & Drink's med gott folk, följt av att förfesta lite hos Malin Cederfjord och sedan gick jag, hon och Elin vidare till en fest som låg 10 meter ifrån Malin's lägenhet. Stod och kollade på fyverkerierna klockan tolv vid vätterstranden och drog mig sakta hemåt och somnade fint klockan ett.

Sov dock ganska länge idag, men det var underbart skönt! Åt lite god mat som mamma lagat tillsammans med henne och bror. Gick ut på en promenad tillsammans med Linn och sedan satt vi hemma hos henne och myste lite med juice och prat! Duschade när jag kom hem och tog sedan bussen ner till stan för att gå på bio med Malin Edvardsson, Narnia. Och den var bra! Vilket jag inte hade trott för jag har inte sett dem andra filmerna. Sen tog jag bussen hem igen, och nu har jag suttit med mamma en stund framför tvn och installerat lite nya grejer på min dator och kollat lite på Rally brudar. Nu hamnade jag i sängen och här ligger jag väldigt bra vill jag lova!

Imorgon(IDAG);
Ska jag och mamma upp till A6 och uträtta lite ärenden. Mer om det imon! PUSS!!


RSS 2.0