Six Flags - kingda ka



The fierce Kingda Ka is the tallest coaster in the World, fastest in North America. This remarkable thrill ride breaks all world records for coaster speed and height, zooming from 0 to 128 mph in 3.5 seconds.
den har vi åkt!

new york - livet är som vanligt igen + lite extra sås


här hänger jag och mina barn för det mesta, the beach!





det kom lite vänner på besök också! evelina och matilda! snygga brudar :)
och nash är överlycklig för att få vara omringad av tjejer


min brors student






mamma och jag startade dagen med att fixa iordning oss för att sedan åka och hämta smörgåstårtorna i huskvarna. efter det hoppade jag in lite snabbt på ikea och sa hej till mina gamla arbetskollegor och till mina chefer ( stavning på det? ), mycket kul att träffa alla igen! sen skyndade vi oss vidare till ica maxi för att hämta student tårtorna och sedan lämnade vi av allt vid studentmottagningen som ägde rum på torpa, hemma hos min mammas kusin. körde iväg lite snabbt för att surprisa elin på MAX, och körde med det gamla vanliga "haaaalåååådööö" och fick tillbaka det gamla vanliga; tjeeeNNaaaa, hur är läget?! sedan kollade hon på mig som om jag var luft och tänkte efter och följande uttalande gjorde hon då: men va sjutton, du ska ju inte vara här, du är ju i USA. haha :) sen skyndade vi oss ner till eric's skola där han sprang ut och jag sprang runt i regnet som en sparkad boll fram och tillbaka. resultat på det: blöt hund. men inte sjutton gjorde det mig något! jag var ungefär lika lycklig som alla studenterna!

det var en lyckad dag med massa roligt folk, få se världens bästa bror ta studenten och på kvällen åt jag med mina kära vänner på piren.


för dem som inte har ett liv, varsågoda!

allt började med att jag skulle åka hem och överraska min bror på hans student. mamma skulle hämta mig på flygplatsen. men flygbiljetterna gick upp i pris, 8000 kr närmare bestämt. efter några dagar så hittade mig bror biljetter på en jättebra sida. kostade inte mer än 4800 kr fram och tillbaka. dock skulle jag landa i köpenhamn och ta tåg/buss därifrån. då fick jag den smarta idén att överraska ALLA helt själv, inklusive min mamma. jag hade pengarna på kontot. beställde biljetterna den 10 maj. från new york till köpenhamn, tåg från kastrup till jönköping och sedan taxi hem till mitt hem. biljetten hem går från göteborg nu på måndag klockan 14.35.

 

när jag väl hade bokat så kom första "problemet". komma på vad jag ska säga för anledning till att jag inte kunde komma hem. min värdmamma hade redan sagt att hon skulle vara bortrest den veckan mellan måndag och torsdag så där hittade jag en halvsanning. jag ljög ihop om att båda mina värdföräldrar var bortresta hela veckan och att jag och den andra nannyn skulle få jobba hela veckan. den vita lögnen funkade kanon. och jag spelade med att jag hade hemlängtan och ja, gud vet allt vad jag sagt till min bror, mamma, pappa och mina vänner. förlåt, men allt det var en lögn. jag hade inte hemlängtan. jag har mått prima ballerina hela tiden. förlåt för jag snyltade på lite "medkänsla" från er sida för att få er att gå på den här överraskning. hoppas det var värt det! jag skrev även till min bror och berättade att jag kände mig som världens sämsta syster. dock kände jag mig som världens bästa hela tiden som hade ordnat att jag kunde komma hem på hans student. JAG HAR VARIT ÖVERLYCKLIG HELA TIDEN SEDAN JAG BOKADE MIN BILJETT. INGEN HEMLÄNGTAN. INGEN LÄNGTAN TILL SVERIGE. INGET DÅLIGT ÖVERHUVUDTAGET. BARA LÄNGTAN ATT FÅ KOMMA HEM OCH ÖVERRASKA ALLA MINA NÄRA OCH KÄRA!

 

sedan kom nästa "problem". hur skulle jag få alla mina kompisar att samlas på ett och samma ställe. fredagen den trettonde. och den blev ju supersuperbäst helt enkelt. jag satt där på facebook och helt plötsligt så såg jag denna partyprisse sitta inne på chatten. hennes tid, tre på natten. min tid, nio på kvällen. jag började konversationen med: Hej, hur mår du, vad gör du uppe, osv osv... tillslut kom den viktigaste frågan. "skulle du kunna lova att aldrig berätta det här för någon, inte en enda själ. lova och svär på allt. du är den första som kommer få veta det här" jag fick svaret: ja, absolut. och ÄNTLIGEN fick jag skriva till någon hemma i sverige att jag skulle åka hem och om hon kunde fixa ihop en fest där alla mina vänner skulle vara på. partyfixaren själv var överlycklig över erbjudandet av mig och tackade självklar ja! det dåliga var bara att hon inte skulle vara där. vi började planera hur vi skulle göra. och till slut fick vi fram den bästa lösningen. det tog oss ungefär två veckor. hon gjorde ett event på facebook där hon bjöd in alla mina vänner och skrev att hon skulle ha en hej & hejdå fest innan hon skulle åka hem till kiruna över sommaren. men hela grejen var att martina inte skulle vara där. hon åkte till kiruna den 2 juni redan. men det fick ingen veta. tillslut så tackade alla mina vänner ja och jag var överlycklig men riktigt nervös. MEN SEN DÅ? hur skulle jag överraska dem? jo, partyfixaren hjälpte till med det också. hennes granne skulle vara i hennes lägenhet och ta emot alla och säga att martina var på hemköp och "handlade några grejer hon glömt". men när alla sedan kommit till festen så ringer martina till gabbie (grannen) och ber om att få prata med evelina. evelina sätter på högtalaren och då släpper martina bomben om att hon inte kommer.. hon läser upp en dikt som lyder såhär;

 

Nu när ni sitter i min soffa eller står. Öppnat alkoholen. Känner gemenskapen och kärleken.

Då vill jag börja med att säga förlåt.

För att jag lurat er alla.

Jag sa att jag åkte till Göteborg. Jag flög hem till Kiruna. Har varit här i exakt 7 dagar. Det visste du inte va. Jag är bra på hemligheter.

Men även fast jag inte är där så innebär det ju inte en skål. En tequila kanske?

Innan ni vänder blad finns det regler:

1. Man kan inte älska tillräckligt mycket ÄLSKA MER

2. Lekar finns i glasskålen på bordet

3. Riv inte min lägenhet

4. Var försiktig med mina glas

5. Skåla för mig!! för nu kommer det

Det var på Facebook det börja

att jag inte är där ska ni ej sörja

Min inflyttningsfest ger jag till er

och jag vill verkligen inte bli vräkt nå´mer

Överraskningar kommer kvällen få

jag hoppas att jag ett frö kan så

Vad tror ni nu kan hända?

att jag er något ska sända

The Big Apple vill ni gärna ha

för det känns ju så fantastiskt jävla bra

Hemligheter är jag bra på att hålla

det är bara öppna dörren och kolla.

 

allt det här har vi planerat tillsammans. hon har varit till min STÖRSTA överrasknings hjälp någonsin! jag vet inte hur jag ska kunna tacka denna underbara person. hon fixade champange, snacks, godis och allt för min skull. såklart överförde jag pengar till henne. sedan har hon hjälpt mig med så mycket mer och jag är så evigt tacksam för allt.hon har ett hjärta av guld, och jag är glad att jag fick träffa henne. MARTINA AHO, du är en underbar person på alla sätt!

 

 

här hemma, i new york, har jag gått och klurat på allt jag ska ha med mig. när mina vänner är hemma. ordnade så jag hade en skypedejt med min mamma klockan 18.30 eftersom jag kom till jönköping 18.00  så ville jag träffa henne först utav alla och då ville jag veta säkert att hon var hemma eller någon annanstans. så de senaste dagarna har jag ställt frågor till min mamma och fixat så hon var hemma vid halv sju, frågat när evelina krull skulle komma hem på torsdagen så inte vi skulle ta samma tåg, det hade ju varit lite fail om hon hoppat på tåget i lund när jag satt där, försökt få alla mina vänner till den här festen, köpt studentpresent till min bror, sagt till min mamma att matilda och eve skulle komma och hämta upp några saker jag ville ha hemifrån - ALLT FÖR ATT FÅ DEM ATT TRO ATT JAG ÄR I NEW YORK.. första dagarna efter jag bokat biljetterna sa jag att min webcam på datorn var sönder så att jag inte kunde visa mig när vi skypade till min familj och mina vänner. jag är sämst på att ljuga. skypade med min pappa och hade kameran på, så sa jag att jag inte kunde komma hem och började asgarva rakt in i kameran. redan då bestämde jag mig för att inte ha på den längre. inte min starka sida alltså.

Det här gjorde jag egentligen måndagen den 6 juni:

Idag är det måndag, sveriges nationaldag, jag har packat, min värdmamma är faktiskt bortrest tills på torsdag men  inte min värdpappa. jag behöver inte jobba dygnet runt. inte jobbigt någonstans. jag har haft swedish fish på besök. och haft det mysigt. vill ju träffa dem så mycket som möjligt innan jag åker iväg.är riktigt nervös också för den delen. ingen får ju se mig när jag kommer till stationen i jönköping på torsdag. måste ha diskreta kläder. skynda mig till en taxi. ONT I MAGEN AV ALL NERVOSITET. men så värt att få träffa min familj och mina vänner. längtar efter dem! har behövt börja fixa så att jag städat och tvättat, och allt annat innan matilda och eve kommer också. dem kommer ju typ exakt 24 timmar efter jag landat! GALET! vilken rolig framtid jag har just nu :)

____________________________________________________________

jag ville bara skrika ut att jag kommer hem när min mamma såg så ledsen ut när jag sa att jag "inte kunde" komma hem, och när mina vänner skriver och säger; lilla gumman, ha inte hemlängtan. du har det jättebra där borta. men vi saknar dig väldigt mycket. he he he, busig tjej! javisst!


SURPRISE SWEDEN

  • Nu när ni sitter i min soffa eller står. Öppnat alkoholen. Känner gemenskapen och kärleken.
    Då vill jag börja med att säga förlåt.
    För att jag lurat er alla.
    Jag sa att jag åkte till Göteborg. Jag flög hem till Kiruna. Har varit här i exakt 7 dagar. Det visste du inte va. Jag är bra på hemligheter.
    Men även fast jag inte är där så innebär det ju inte en skål. En tequila kanske?
    Innan ni vänder blad finns det regler:
    1. Man kan inte älska tillräckligt mycket ÄLSKA MER
    2. Lekar finns i glasskålen på bordet
    3. Riv inte min lägenhet
    4. Var försiktig med mina glas
    5. Skåla för mig!! för nu kommer det

    Det var på Facebook det börja
    att jag inte är där ska ni ej sörja
    Min inflyttningsfest ger jag till er
    och jag vill verkligen inte bli vräkt nå´mer
    Överraskningar kommer kvällen få
    jag hoppas att jag ett frö kan så
    Vad tror ni nu kan hända?
    att jag er något ska sända
    The Big Apple vill ni gärna ha
    för det känns ju så fantastiskt jävla bra
    Hemligheter är jag bra på att hålla
    det är bara öppna dörren och kolla.

you showed your ass and I saw the real you

- Beyoncé


har haft en mysig kvällen med nästa alla fiskar. jordgubbar och mörk choklad varvat med lite glass och chokladsås blev det bland alla oss. jag satsade på det först nämnda. mörk choklad är något sjukligt gott. sen har jag lyssnat på musik, radion här i staterna är riktigt bra. alltid bra musik. underbart! fixat och lite annat smått och gott också, bland annat gjort ansiktsmask. försöker hålla det rent tills nästa vecka. för tror inte jag kommer orka städa till helgen efter denna jobb vecka. men om man håller rent lite varje dag så borde det ju gå?! yes box.

nu ska jag somna gott i min underbara queensize bed! gudomligt skön om ni frågar mig. PUSS!



OUPS!


ingen rast

här sitter jag. bebisen sover och jag har gjort alla mina saker som jag behövt ha gjort. städerskorna är här också. pratar spanska med varandra. fattar ingenting dock. klockan ett så ska jag köra min värdmamma till stamford för att hon ska iväg på jobb hela veckan. hon har lite ångest eftersom det är på min rast. men jag är väldigt snäll så mig gör det inget! ingen rast idag däremot, kommer väl sluta med att jag stupar i säng klockan nio. men det gör väl inget antar jag. kan behöva ta igen lite sömn från helgen.

för övrigt så åker denna tjejen hem idag. emma. hon har varit här i ett år och sex månader. det var den första svenska fisk jag träffade när jag kom hit. men allt har sitt slut så det är bara att bita ihop och ta nya tag! jag hoppas du får det bra hemma i sverige och att vi ses igen någongång i framtiden!

BYE!

sveriges nationaldag

har haft en sjukt bra helg. fredagen bjöd på sky room och ett gäng med galna brudar och EN kille. stackars karl säger jag bara. men vi hade galet kul. gjorde åt på en flaska på 15 minuter denna gången också, dansade hela natten och avslutade med mc donalds. men denna gången hade dem cheeseburgare och bigmac istället för fiskburgare. tog morgon tåget hem 5.40 och somnade gott hemma hos mig. jag plus typ fyra till. hotell matilda är öppet för alla nu när hotell elin är stängt. vaknade upp runt två tiden, mötte upp några andra trötta snyggingar och satte oss på stanz för brunch. en god sallad blev det för mig. galet mysigt ställe det där! sedan åkte jag och mathilda och shoppade lite, kom hem med några klädesplagg och tog en powernap på någon timma. var meningen att vi skulle åkt in till city på kvällen igen och åka båt runt manhattan med lite god dricka och skön musik men vi kände mer för laga mat och äta efterrätt tills vi spydde. eller i alla fall elin. hon var så mätt så hon sprang till toaletten och satt där i 15 minuter. men maten var grymt god! söndagen bestod av chill. brunch på stanz igen, fast idag fick det bli pannkakor med färsk frukt till! mumma :) sen åkte vi till marshalls och lämnade tillbaka en grej jag köpt, åkte vidare till ett annat ställe och inhandlade plåster, tandborste, tåring, nagellack och solpuder! sen åkte jag, ida och mathilda hem till mig. kollade på en film. somnade lite emellanåt. och sen åkte jag och ida till charlotte och myste lite!

nu innan sängen har jag fixat lite med mina kort som jag satt upp på väggen, var tvungen att ändra om lite! och sen har jag fixat med lite annat. försöker klura lite på vad jag ska hitta på när matilda och evelina kommer hit, shit pommfritt! det är ju om typ en veckan, galet vad tiden gått fort! dem bokade 6 februari och idag är det 6 juni! fyra månader har bara rusat förbi, och gladare kan ingen vara mer än jag, eller lycklig för den delen. plus att hannah och martin ska till NY och hälsa på deras kompis, vilket betyder att jag kommer kunna träffa dem också. livet är riktigt bra!


vi får väl se vad sveriges nationaldag har att bjuda på här i NY idag. jag tror det blir galet mycket jobb. som ni vet så är det denna veckan jag ska jobba häcken av mig 24 timmar om dygnet. hjälp någon?! ja tack! men det ska jag kirra, med rätt inställning :) 


watermelon






den 2 juni 2011 gjorde jag det här;
jobbade mellan 7-12.30, sherry och jag tog med nash på en shoppingtur på larchmont's gator som hade lite "sales" idag. fanns mycket fint och det var skönt väder. gick som vanligt upp på takterassen och solade i 1,5 h. börjar bli en vana nu. hoppas på en fin brun färg så småningom! skypade med pappa och mamma en stund ocksåbörjade jobba 2.30 igen och då hämtade jag jack. sedan hade vi playdate hemma hos oss med två små killar. vi lekte med vattenpistolerna och åt hemmagjorda glasspinnar, vattenmelonsmak. sedan kom de vanliga kvällsrutinerna och jag slutade vid 7. tillagade mig lite kyckling och till det blev det en mosad avocado med salsa, vitlök, kryddor, ruccola och rödlök. mumsigt värre! satt och pratade lite med la familja en timma innan jag gick ner till mitt rum. och här är jag nu. trött som en gnu. duschat har jag också gjort. putsat bort nagellacket på fötter och händer. vill ni veta något vidrigt? om svaret blev ja, läs vidare. antagligen för ett tag sedan så måste jag slagit till min stortåsnagel eller om någon trampat på den, minns inte riktigt. för den är BLÅ, bokstavligt talat BLÅ! helt sjukt. och det värsta är att jag tror det håller på att lossna. hur vidrigt är inte det? jag som hatar fötter och allt vad det innebär förutom små bebisfötter. jag mår illa att ens kolla ner på nageln. blä. äckel säger jag bara!

nu är det 3 juni och jag ska sova! trött som sagt och taggad för ett nytt dygn som är fyllt med jobb, frisör och förmodligen utgång! härligt liv tycker jag!

so many things, I wanna know the answers to

kändes lite konstigt att det var tisdag idag och första jobbdagen på denna veckan. lite förvirrande men ändå skönt på något sätt. för imorgon är det ju redan onsdag! tiden bara flyger förbi. jättefort! började i alla fall vid 7 idag, körde morfarn till tågstationen för han skulle hälsa på sin syster inne i city. runt 8.30 så tog jag ellie och jack till parken och lekte lite. träffade en nanny som var amerikanare. bodde på long island. jätte trevlig tjej! alltid kul att prata med nya människor, man blir alltid glad av att få veta nya saker. 9.45 var vi tvungna att gå hem. sen kom sherry och jag skjutsade min vmormor till tågstationen, hem en snabbis innan jag skjutsade jack till skolan. kalla mig taxi-matilda! sen hade jag break i nästan 1,5 h, så då gick jag upp på takterassen och solade, 30-35 grader varmt och inga moln, kan inte klaga! sprang i vattenspridaren med jack på eftermiddagen, blev dyngsur eftersom jag hade kläder på mig, tog en dusch, åt glass med hela familjen och jobbade till tjugo över sju! sen hoppade jag in i bilen och åkte till new rochelle för att träffa ida, lovisa och julia på starbucks, satt ute till strax efter 22 och tjatade om allt möjligt. och varmt var det fortfarande! galet najs!

nu ligger jag i mitt rum tillsammans med sherry, jag i sängen och hon på soffan! hon fick inte plats uppe i huset nu när mormorn och morfarn är här så då erbjöd jag mig att hon fick sova här nere, inget mig emot! gillar när folk sover över och jag slipper sova helt ensam.

annars händer inte mycket här i larchmont, vädret är ju prima så jag unnar mig mycket sol om dagarna, jag ska bo utomlands där det är varmt året om när jag har studerat och så vidare, punkt slut! inte i något land som sverige med vår, höst och vinter och där sommaren inte alls är bra. knappt. nixpix. jag ska ha varmt året om! i alla fall behaglig värme. visst vår och höst kan jag ha, men då ska temperarturen ligga på minst 20 grader. vilka krav!

nu ska det sovas! tänker på min familj och mina vänner där hemma, ni uppskattas väldigt mycket mer när man är ifrån varandra. ser livet från ett annat perspektiv nu när jag varit ifrån er så länge!

hastalavistaaaa!


RSS 2.0