MINUS

idag är det blandade känslor. Började dagen med att gå en runda med Ellie i barnvagnen, åt två kokta ägg, drack massa citronvatten, gjorde lunch till barnen och la Nash i hans säng för en nap medan mamman tog de andra två till skolan. Efter 12 någongång började jag skypa. Vilket tillslut resulterade i att jag pratade med Evelina krull, Matilda, Sanna, Evelina rakt hår och Driola. Fullt upp helt enkelt! Detta var de positiva känslorna jag hade idag...

nu ikväll har jag suttit på Cosi med ett gäng brudar, cirkus tio stycken. Varav två ska åka hem denna veckan, på onsdag och torsdag. Det är nu jag inser att snart är det bara lilla jag kvar. Om 1,5 månad så är Julia och Lovisa borta. Ingen mer från swedish fish original kvar förutom jag. Känner mig nästan deppig fast ändå glad. Konstiga känslor flyger genom kroppen hela tiden. Har haft världens bästa 8 månader med dem här tjejerna. Inte en enda droppe ångest att jag åkte hit. Inte ens en liten gnutta. Och snart är det borta. Självklart har det kommit massa nya goa tjejer MEN det kommer aldrig bli detsamma igen. Nej. Jag känner mig lite deppig över detta. Hur snabbt kommer inte 1,5 månad gå då? BLÄ!


mitt hjärta kommer aldrig sluta slå för er ♥

two days left

KNAPPT!!! Sen ska jag och Emma få se Foster the people live i New York! Jag längtar! Vi längtar!!!!

Helgen har varit megabra. Jag såg till att Emma klippte sitt hår hos den frisören jag gick till. Vi åt på Molly's och åt glass på Longfords. Sedan satte vi igång att söka efter hostel/hotell i Kalifornien och massa annat till resan så nu ska allt bokas! Denna veckan som kommer!!

Igårkväll hämtade vi Mathilda och Lovisa på flygplatsen, två trötta tjejer som hade rest i en månad. Men skönt att ha tillbaka dem några dagar i New York innan dem far hem till Sverige. Idag så gick vi och åt brunch på ett ställe här i Larchmont, dock inte lika bra som favvostället Stanz men eftersom dem inte hade öppet fick det bli Chat 19. Efter det började Emma känna sig lite småsjuk men vi tog ändå tag i dagen och åkte med Terese och Mathilda till White Plains för lite shopping. Dock ingen shopping för min del då jag måste spara.

Nu ikväll så har jag bara tagit det lugnt, skrivit lite viktiga saker, tagit hand om mig själv och myst ner mig i min soffa framför tvn. Härlig avslutning på en söndag. Men jag har en känsla av att nästa söndag kommer bli bättre...

GOD NATT!

OUPS!





när skyltar berör dig

veckan har gått för fort för att jag ska ha hunnit med alla dagarna känns det som. DET är en nackdel här borta. Att tiden bara springer maratonlopp hela tiden. Försöker njuta varje dag. För det kommer aldrig någonsin bli detsamma igen. Har i alla fall tjötat lite med mina damer här borta. Suttit på Cosi och myst, ätit kladdkaka och pratat om hemmafruarna här borta - ja, tro mig det finns lite att prata om. Sen har jag varit ute på min powerwalkar, tränat lite i min källare och fusksolat. Sen fick jag ju ryck och gick och klippte bort nästan 10 cm av mitt hår, känns fräscht nu. Fick dock några roliga miner på skype av mamma och Louise!

Annars så har jag sovit ut idag eftersom jag sov knasigt härom natten. Mådde jätte skumt igår när jag vaknade upp så det var behövligt med sovmorgon idag. MEN självklart så ska dem börja med att såga ner vårat stora träd i trädgården klockan halv nio på morgonen. Trädet ligger/låg tre meter ifrån mitt rum. Nu är det borta i alla fall. Slipper mina värdföräldrar oroa sig att det ska trilla över på grannens tomt och slå sönder deras hus.

Nu ska det duschas och fixas sedan kommer Emma hit! :)


______________________________________________________________________________________________

Var inne och kollade på Emma's blogg, en kompis som bor här borta. Hon hade varit på IKEA nu i veckan. Såklart hade hon klippt en bild som jag fick massa minnen ifrån:



- undra hur mycket lax, revben, sill, senap, fruktsallad osv. vi la upp förra året - GALET
- min och Eric's fight om vem som skulle ha det fula julgransriset i sitt omklädningsskåp
- våra rekorddagar på helgerna
- alla pensionärer som stod och väntade en halvtimma innan vi hade öppnat, och som vägrade flytta på sig

det var ett par roliga veckor på IKEA som jag kommer ha minnen för resten av livet, tack!

unbeatable

- kiropraktor med Ellie och Jack
- frukost
- körde barnen till skolan
- åkte till hårfrisören och fick barret fixat - 18 dollar!
- fick huvudvärk och ville lägga mig ner och gråta
- lunch
- handlade mat på Fairway med Jack
- busade med ungarna
- städade
- åt frozen yogurt på Red Mango med Julia och Terese

det är vad som skett idag! Blev precis hemskjutsad av Terese som förövrigt är Julias syster. Hon har varit au pair i San Francisco ett år och nu har hon flyttat hit, till Pelham för ett år till. Ska sätta mig nner och skriva vidare på mitt CV och personliga brev + kolla ut lite bilder som ska skrivas ut!

PUSS!


SÖTPLUTTEN!

I love you to the moon and back

Jag var ute och gungade Ellie och Nash tidigt på morgonen, när jag fick höra ett skrik inne från huset. Min första tanke var; nu har Jack trillat ner för trappan och slagit i sig något rejält eller liknande. Ut ur dörren springer min värdmamma och skriker. Förstår knappt ett ord vad hon säger. Sen får jag se Jack komma efter och se helt oskadd ut. När hon lyckats få ihop en ordentlig mening lyder den såhär; Matilda, Sherry, Matilda, Sherry... he gooooot the VISAAAAAAAAAAAAA!! Skrek jag? det gjorde jag! Det var det bästa som kunde hände just nu. HA! Den där mannen som sa nej till hennes fästman kan faktiskt ta och gå och dränka sig! För här kommer rättvisan fram - TACK TACK TACK. Jag har aldrig någonsin hört någon så glad på rösten innan. Jag är så glad så för deras skull så jag inte vet vad. Han kommer kunna komma hit hur mycket han vill i 6 månader. Hur bra är inte det? Sherry är lycklig och jag, jag är helt tom på ord. Kramade om henne för två timmar sedan, och när jag fick syn på henne log hon som aldrig förr. Jag lovar - inget - och jag menar det nu, INGET kommer kunna göra henne ledsen igen.


Annars idag så har jag skypat, jobbat och träffat lite fina människor. Bra måndag helt enkelt!

sveriges viktigaste brev

fick jag igår efter att ha jobbat hela dagen med farföräldrarna. Så var jag värd mammas paket! Ett kilo svenskt godis, en tidning och lite annat smått och gott! Satt fint vill jag lova. Dem städade mitt rum igår så igårkväll bar jag ner alla mina kläder igen, nu slipper jag leva i massa påsar. Rensade ut saker som jag ville slänga, klippte till lite kläder och sorterade kläder som behöver lämnas in hos skräddaren. Måste ju passa på när det är billigt!

Jobbade 7am till 1pm idag, tog Ellie för en promenad i vagnen, stannade i två parker och myste lite, gungade och lekte. Sedan blev det lite lunch för barnen innan Ellie och Nash skulle ta en eftermiddags nap. Även jag gick ner och tog en nap. På typ 5 timmar. Ja, trött tjej var jag idag. MEN gud så skönt det är att få sova i sitt egna rum igen, i sin egna säng och lyssna på Helena Beat och Color on the walls. Mums säger jag bara.

Ikväll har jag ätit sushi, skrivit mail till CC - ja, jag är fortfarande arg på dem över vad de gjorde mot den tjejen. Så dem ska få höra ett och annat tills dem ger med sig att DEM gjorde fel. Människor alltså, vuxna människor. Ett skämt är vad det är. Nog om det! Nu ska jag sova, ny vecka imorgon! Längtar redan tills nästa helg, då ska det inte jobbas!





you'll forget about me.

som sagt så sover jag på soffan lite då och då nu efter mitt rum blev översvämmat ännu en gång. Kände att jag vill att dem ska komma och städa innan jag hoppar ner till mitt rum igen men ska nog flytta ner imorgon även om de kommer och städar nästa vecka. Så idag när Sherry kom ner från sitt rum så gick jag upp och la mig i sängen, eftersom jag var ledig idag. Skönt att vakna till och känna att man kan gå och lägga sig igen, i alla fall när klockan är 7 på morgonen. Sedan vaknade jag några timmar senare och sprang ner för att se om Sherry och hennes fästman hade fått ett ja eller nej. Gissa vad det blev om jag säger att jag blev riktigt riktigt riktigt FÖRBANNAD. Förra gången han var där och frågade om ett visum så hade han inte tillräcklig med pengar. Gissa vad dem sa denna gången då? ATT HAN HADE FÖR MYCKET PENGAR. Alltså den mannen eller rättare sagt GRISEN kan gå och hoppa vid en bro. Bara för att han har en dålig dag eller om någon varit taskig mot honom så ska inte han sänka ner någon annan till botten. Det finns papper som bevis på vad alla pengarna kommer ifrån. Inga fuffens någonstans. Jag kände mig så hjälplös när Sherry brast i gråt, en kram från mig skulle inte hjälpa mycket men det fick hon ändå. Jag var helt tom på ord. Jag var nästan 99 % säker att dem skulle få ett ja. Och det var något knepigt som inte stämde. Så när jag kommit hem efter ha tagit mig en soppa tillsammans med en tjej som heter Madelene på Cosi så säger Sherry (med lycklig stämma på rösten) att hennes fästman hade en som han kände lite granna på ambassaden som hade gått in och kollat i den där mannens (grisens) dokument  och hade fått dem att tänka över det hela en gång till. Så på måndag ska han tillbaka. Och då ska det banne mig bli ett ja, om inte. Då börjar jag nog gråta. För att se en så snäll och omtänksam människa vara olycklig gör ont i mitt hjärta.

Ikväll har jag kollat igenom mitt CV och personliga brev och kommit fram till att det måste skrivas ett nytt och fräscht! Så det ska jag pyssla lite med nu framåt...  GOD NATT!

spänningen är olidlig

BAM sa det och hela onsdagen har gått! Jobbat och träffat vänner. Åt på Cheesecake factory med Emma, Emma och Sara. Mums filibaba! Är fortfarande proppmätt. Får nog bli en 2,5 h promenad imon också som det blev i måndags, annars kommer jag rulla in på flygplanet när jag åker hem till Sverige.

Men till rubriken. Nu ska ni få höra. Min nanny, Sherry. Hon och hennes fästman har varit ifrån varandra i 5 år. Ja, jag skrev rätt. FEM FEM FEM FEM! Fattar i hur lång tid det är? Fattar ni hur olycklig hon har varit i sina dagar? släng er i väggen ni som tycker det är jobbigt att vara ifrån varandra i två veckor! Här snackar vi LÄNGE. Och allt på grund av olika konsekvenser. Där han bor så måste du ha pengar, jobba/ha ett företag, ha ett hus, ha flera bilar - ja listan kan bli lång. För att han ska kunna få ett visum hit till USA. Förra gången sa dem nej och det tog väldigt hårt på både honom och henne. Så de har inte vågat testa förrän NU, IMORGON. På morgonen ska han gå dit. Jag hoppas, jag verkligen hoppas att han/hon som fästmannen ska prata med imorgon är på riktigt bra humör och säger JA! Till och med jag är förväntansfull, rädd och darrig inför svaret. I'll cross all my fingers and toes for you!
_________________________________________________________________________________________

Och nu till något som gör mig riktigt förbannad. Visst. Cultural Care är väldigt bra när man har det bra i familjen och har vänner här borta. Då är det banne mig inte ett enda problem. Jag har ju aldrig haft problem med något! Me det är inte de som är deras problem. Problemet ligger när det är lite körigt för familjen eller au pairen. När au pairen inte känner sig bekväm i familjen och så vidare. Då kan dem inte ta hand om det på ett proffsigt sätt. Och det får mig att inte vilja föra vidare mitt år till någon annan. För alla har inte turen när de åker hit...

http://isabelleusa.blogspot.com/




xoxo

DELETE

Man ska tydligen radera allt som inte är bra i sitt liv. Eller i alla fall försöka. Med start nu!

______________________________________________________________________________________

Helgen var kunglig! Fredagen bestod av chokladfondue på The Melting Pot. Behöver jag ens säga att det var jädrans gott? Tror inte det va? Vi beställde in två olika skålar. En med vit och mörk choklad, även kallas ying och yang. Den andra bestod av ljus choklad blandat med baileys. nam nam! Och en absolut säker sockerkick, så om du vill ha det - gå dit!
På lördagen åkte jag och Emma in till city, shoppade lite i Soho's kvarter, gick sedan vidare till det goda thaimat stället, SEA. Som ligger i Meatpacking. Och eftersom det var new york fashion week så satt vi och kollade in smala modeller och annat som tillhörde eventet. Sedan tog vi oss upp på Highlinen och vandrade hela bort till 30:e.. På kvällen blev det chick-flick-movie och mys! Och hela söndagen bestod av att inte göra någonting, i princip. Kollade lite på tv om 9/11, åt lite mat, lekte med Emmas barn och åt frukter med vit choklad - in i ugnen och sen ät - GOTT!

Veckan flyter på väldigt bra. Imorgon är det onsdag vilket betyder att jag är ledig dagen efter, ska bli underbart! Ska försöka ge mig ut och powerwalka också. Gjorde nämligen det igår. Lite för långt dock. Min rumpa fick vad den behövde i alla fall så ska väl inte klaga. High five!

God natt!



helgen vi väntat på...

snart är det fredag, det betyder att jag bara har 12,5 h kvar att jobba. Hallelulja för det. Jag är en trött människa denna veckan. Trött på det mesta. Men dock så ser jag ljuset långt bort så jag håller igång. Vaknade upp med översvämning i mitt rum. IGEN. Hur kul? Panik! Sprang upp till min vpappa och skrek vatte vatten vatten....blablbla. usch! Hoppas det slutar regna så det blir torrt och bra snart. Vill ha mitt egna space.

Imorgon efter jobbet ska jag bege mig till Emma och Emma i Darien. Ska bli skönt att få komma iväg lite, även om det inte är så långt. Får se vad som hittas på men roligt kommer det minst bli, det kan jag sätta pengar på!

På söndag är det den elfte september 2011, vilket betyder vad? Jo, att det är 10 år sedan dem flög in i Wolrd Trade Center. På ett sätt är det coolt att få vara här, borde åka in och åka ner till platsen men vi får se hur det blir med det. På ett sätt är man ju ändå lite rädd för vad som kan hända.

Nu blir det till att sova, jämte Sherry! Längst upp i huset istället för längst ner. GODNATT!

___________________________________________________________________________________

Mitt i sorgen förstod nog alla att Stefan Liv blev odödlig - Lasse Anrell



idag går alla tankarna till Liv


När HV71 tog guld 2004, Stefan Liv sjunger.


R.I.P Stefan Liv

lite sent, men här får ni se vad Irene ställde till med

Så kan det se ut när det varit storm i New York.
Bilderna är tagna med Emmas kamera, även tagna från hennes blogg.

1. Såhär kul kan en tennisbana vara efter en storm.



2. Stora träd hade fallit lite överallt, bland annat i trädgårdar.



3. Amerikanare har el-ledningarna hängandes bland träden..


4.Här skulle det egentligen vara en väg..



5.Dem hade inte tur...nej



6. Blåste fortfarande lite dagen efter, nere vid hamnen.

det ska va gött att leva, annars kan det kvitta



Fler bilder från när jag och Julia var ute i lördags! Vi gillar alla snygga miner och moves på dessa bilder -ohja!

Idag har jag varit ledig. Klockan 10 kom dem och rengjorde min matta i mitt rum. Så jag tog mig ut på en timmas powerwalk för att sedan dö lite va värmen och gå hem och äta mat. Satt en stund och kände fortfarade energi så gick ut igen. Denna gången var det skönare väder ute, blåste skönt och bra musik i öronen. Härligt att känna att man kan gå hur långt som helst ibland, rensa tankarna och placera dem på rätt ställe! Sen tog jag mig en dusch och skypade med Evelina, du är bäst. Ringde även Emma och tjatade lite om våran resa. Mycket som ska fixas. Och nu är vi bara tre som ska åka. Så då blir det lite dyrare så har kollat lite vad bensin och allt kan kosta. Vid 5pm ringde min vmamma och frågade om jag ville komma upp och äta tillsammans med familjen - sagt och gjort! Grillade hemmagjorda hamburgare, mumsigt!

kom hem från Julia för en stund sedan. Var ute och gick och pratade. Tredje rundan denna dagen - bra jobbat Matilda. Kommer i alla fall sova som en prinsessa i natt. Och det är ju aldrig fel.
Tjing!


A night out with miss Julia




Igår hade jag en kväll med Julia. På en båt. Runt Manhattan. Kollade läget med frihetsgudinnan så hon mådde bra. Och ja, min kamera är världens sämsta. Men här fick ni lite bilder i alla fall. Kvällen var riktigt bra, som alltid när man är med Julia. Morgontåget hem vid halv sex. Ohja!

Vaknade vid elva idag av att det kliades i hela kroppen. Som att jag hade energi i kroppen. Tänkte "det här kan ju inte vara sant." Kunde sovit hela dagen om jag velat men nej då ska min kropp bestämma sig för att vara pigg. Fy! Började skypa vid tolv. Avslutade sista samtalet vid halv sju tror jag. Där har ni min söndag! Blir otroligt glad av att prata med mina älskade liv där hemma i Sverige. Ni är toppen!

Kom på vid 9pm att jag borde äta något, eftersom jag inte stoppat i mig något under hela dagen. Så då fick det bli sushi! Philadelphia roll och carlifornia - vet ni hur gott det är?

- Matilda

butterfly

Dålig sömn. Huvudvärk. Bronx zoo. Poolhäng. Powerwalk. Foster the people. Google. Det är vad min dag har bestått av. Det bästa var min powerwalk med hög musik i lurarna. Dags att känna på lugnet lite. Stressa ner. Koppla av allt dåligt och byta ut det mot positiv energi. Ja tack.



glad & uppstoppad tjej som precis fått åka skidor
________________________________________________________________________________

Now I'm sticking out my hands
And feeling weightless again

- Foster the people

RSS 2.0