sovmorgon

det blev en lång sovmorgon idag. såhär länge har jag nog inte sovit sen jag åkte hemifrån sverige, och då var det ändå vardagsmat för mig. så idag känner jag mig lite extra utvilad, eller? nja, mitt huvud är nog borta i colorado och vimsar, min tand är nog i tyskland och får sig en boxningsmatch och kroppen är på hawaii för den behöver vila. som ni förstår så känner jag mig lite hängig. men det är bara att ta sig upp, ta en dusch och börja jobba! kommer inte bli en så lång jobbdag som det brukar vara så det är skönt.

hoppas att jag kan träffa några eller helst alla i swedish fish. eftersom jag var hemma igår och tog det lugnt så känner jag att jag behöver socialt umgänge. dock småpratade jag lite med mormorn, kusinerna och sherry innan jag gick ner till mitt rum igår. jag tycker verkligen om min familj här borta! tummen upp på det!

ha en bra dag gott folk :)


jag och new york

började jobba 7. efter en halvtimma får jag rast fram till 10.15. värt? jaaaaa. det var gudars så skönt ska ni veta! eftersom min tand fortfarande inte är bra så känner jag mig hela tiden lite hängig. fortfarande pepp på livet men nivet, inte helt 100 %! till och med Ida som jag träffat och lärt känna sen två månader tillbaka sa till mig häromdagen: matilda, det märks att du har ont för du är inte dig själv riktigt. och då har vi inte känt varandra så länge som sagt så då är det ju något på tok när hon redan märker av sådant.  jag kan ju inte skratta som man ska för tusan! inte kul alls. men idag är det bättre! muuuuch better.

bara för vi är liiite negativa i inlägget idag så drar vi till med min nya mobil också. 100 dollar fattigare. en nokia rikare. ovärt? jaaaaa. jag klagar inte. men hur svårt kan det vara att fixa mitt förra nummer utan massa extra kostnader osv. det var liksom billigare att köpa en ny mobil och få ett nytt nummer. skjut mig? yes!  nu ska det sparas på pengar till san diego. dock hittade jag till VS hemsida precis... och där blev det en bikini och ett par skor. men det var jag värd efter tanden och mobilen, eller? :) klart!

imorgon börjar jag 12.30. vet ni hur skönt det ska bli att få sova lite längre än till 6.40 eller? tror det va!
jag är också väldigt lycklig tjej. en resa hem till sverige under min brors student blir det. med eller utan barn. känner ni mitt tagg på det eller? aaah alltså inte själva sverige, utan alla mina underbaringar där hemma som jag saknar, PUSSPÅER!



PAIN RELIEVING GEL

avslutade gårdagen med att komma hem utan mobil. den ni! inte så roligt. helt plötsligt kände jag mig hjälplös. kan inte ställa något alarm, inte ringa någon eller smsa. jag lever ju nästan på det här. det kanske var att ta i. men träffar alltid mina swedish fish på kvällarna. och om vi inte använder vår hemliga grupp grej så är det mobilen som hjälper till.

telefonen är fortfarande inte återfunnen. så nu får jag åka och köpa en ny, vilket är surt! för det är inte något jag har lust att lägga pengar på för tillfället. men sånt är livet just nu. klagar självklart inte. en mobil liksom. livet kunde vara jobbigare!

idag slutade jag klockan 13. härligt härligt. åkte med mathilda till white plains. kollade på ipaden. fin är den. klappa lite på den. mysa lite med den. ja, ni fattar vad vi gjorde helt enkelt. borde införskaffa mig den snart. men först ska jag vara lite bättre på att spara så jag får med mig lite till SD.

kan också meddela att min tand inte är bättre. men med lite advil (ipren) och pain relieving gel så överlever jag. pain-gel-grejen lägger man runt tanden så den domnar bort. härlig känsla faktiskt! eftersom man har saliv i munnen så sprids det runt lite i munnen. så ni fattar vad som händer? ja, hela munnen domnar av nästan. får lite svårt att prata dock. får nog spara den till den jobbigaste stunderna. annars kanske barnen blir rädda när jag pratar konstigt, och det vill inte jag!


PUSS&GODNATT!






____________________________________________________________________________
Hjalmarsson: vi måste boka skypetid! du, jag och lägenheten! :)

visdomständer - blä för er!

college är nog inte min grej riktigt än. inte denna helgen i alla fall. visst, ämnet var inget svårt och kursen var helt okej. men hade aldrig börjat på college just nu. den saken är klar! leva livet innan dess - ja tack! plus att mina visdomständer håller på att växa ut på min högra sida så jag håller på att avlida för det gör så ont. mamma säger jag bara! hjälp! fick två effektiva tabletter av elin innan lektionen började idag. blev så himla trött så jag satt och somnade till under första filmen idag. galet. dem hjälpte väl i två timmar sen så kom tandvärken tillbaka. kan knappt gapa för det gör så ont, det är inte rättvist! jag hoppas det går över om några dagar. annars kommer jag vara lite tillbaka dragen denna veckan känner jag. vilket jag inte vill. varje dag ska levas som den sista! men självklart går tandvärken bort lite när jag tänker på att vi är i san diego om tre veckor. ja, tre snabba veckor får det bli tycker jag. men det ska nog inte vara några problem här inte :)

Ska lägga mig tidigt ikväll tänkte jag, så slipper jag känna tandvärken i natt förhoppningsvis. vaknade ju ett ex antal gånger förra natten på grund av det. blä för visdomständer, diss på er!

PUSS




J F K

Ska hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite. sen ska jag hämta ellie från skolan och sedan ska jag och jack åka til JFK airport och hämta upp hans mormor och två kusiner. wish me good luck med den körningen. efter vi hämtat upp dem ska vi till soho där courtney jobbar och hälsa på henne. ska bli kul oh se eftersom jag aldrig varit där!

ikväll blir det mysmiddag med swedish fish. tror jag hörde grön curry, kyckling och lite annat gott. inte helt fel, right? puss!


mitt i allt det glammiga så finns det nackdelar

men vi kan ändå inte kalla det nackdelar. visst. jag måste ta två helgkurser under mitt år här i usa. en är denna helgen. american film; movies and emotions. tyckte ni det lät intressant? det tyckte inte jag. men jag tog den för det är en grej jag måste göra och en grej där jag lär mig engelskan bättre. och när föruppgiften kom som skulle skrivas på tre sidor trodde jag att jag skulle svimma. tre sidor om min favorit film. hallå? hamnade jag på lågstadienivå helt plötsligt? men bara för att jag skriver så nu så kommer jag få en sjuhelsike efteruppgift efter denna helgen. men det bjuder jag på. sen är en kurs klar och så tar vi den andra innan sommaren så är det färdigt. bättre än så blir det inte. det är ju ingen nackdel egentligen. jag får spendera tid med elin på college. ja, jäntan ska ju gå samma kurs så vi kommer få det mysigt.

min uppgift handlade om filmen Taken. bra tack heeeeeeeeeeeej vad snabbt det gick att skriva den. puss på mitt liv är lite bättre än vanligt ibland! kan inte sluta kolla på den här ihopklippta bildfilmen. livet är bra underbart vissa dagar mer än andra.


lugn förmiddag varje torsdag

tar alltid hand om lilla nash medan mamman tar dem andra två barnen till ett gym på torsdagar. och när dem åkt så lägger jag honom och så sover han i ungefär två timmar. under den tiden plockar jag med lite allt möjligt. två timmar går jättefort. sen vaknar han upp runt 10.30-11.00 och då får han babyfood, sen efter 20 min så får han sin flaska. vid 12.30 slutar jag för då kommer den andra nannyn. chill förmiddag helt enkelt.

nu har jag rast till 17.15. nästan fem timmar lång rast. idag har jag saker att fixa med. så rasten kommer antagligen flyga förbi. så ska jag jobba två timmar till ikväll. sen är torsdagens jobb förbi! galet vad fort det går.

PUSS


take me to the next level

dagen har varit kanon som alltid. skjutsade mina värdföräldrar till tågstationen. hjälpte till med frukosten. tog nash till kiropraktorn så han får ordning på sin lilla mage. han spyr upp allt han äter nästan. det är faktiskt synd om honom. så hoppas att det fungerar. har hört att det inte är det billigaste man kan göra här i världen. sen åkte vi hem till huset igen. lekte lite med barnen. tog jack till skolan. hade rast. hämtade jack från skolan. coolkille som han var ville han ha solbrillorna på sig när det haglade och var riktigt trist väder. in på hårsalongen för att kolla lite priser och sen hem. hämta matlistan. åka och handla med jack som skulle ta på varenda lite grej i affären när han slapp sitta i vagnen. tänk vad stort allt måste vara när han är så liten. sen blev det playdate med hela ligan. hem efter det och värma till lite mat och göra applesauce med vitaminer. plocka iordning, bada, klä på dem, fylla på alla humidifiers och sedan kom mamman hem. skjutsade sherry till stationen. åkte till min lcc för att signa ett papper eftersom jag inte kan vara med på au pair mötet i helgen. tog bilen till ida där den andra mathildan var. vi myste med lite icke bakade eller friterade chips + it's complicated + dum och dummare. mysonsdag liksom!

PUSS

_____________________________________________________________________



ge mig sommar!




if you want this good shit

new york är som att se en stjärna falla från himeln och du måste önska dig något. swedish fish är som att ligga på en solstol i thailand och blicka ut över det turkosa havet och den molnfria himeln. i mitt liv är allt härligt just nu. jag älskar det. hoppas att resterande månader inte går lika fort som dessa två redan gjort. får nästan ont i magen av att tänka på när jag ska åka hem. eller rättare sagt bestämma mig för om jag ska hem eller förlänga. men just nu har jag bara roliga saker att se framemot. positiviteten flödar här i usa.








___________________________________________________________________

swedish fish är brudarna som jag hittat här i NY. good night.

don't touch the stove - it's hot and dangerous!




BRA HELG





HÄRLIGA. SOLIGA. GLADA. SPONTANA. LIVLIGA. UNDERBARA.


Ni förstår säkert mycket väl att dem bilderna är tagna här i New York. Så ni förstår säkert då också att jag har det fortfarande lika underbart som alltid. Jag menar. Hur kan man klaga?


Helgen har bestått av strandhäng, sleepover's, frukost på Ihop, cityshopping, soho, jobb och många skratt! Nu kommer jag somna gott i min säng, i mitt hus, hos min familj här i Larchmont. Ja, jag har ju faktiskt två familjer nu. Och jag mår underbart bra. GOD NATT.

soligt!

http://www.youtube.com/watch?v=r7qbif0KOS4

klicka in på länken ovanför och känn känslan av vår!

himmelochpannkaka

livet är fint och jag är superlycklig!

Igår kväll var det lite livat. I alla fall om man hette Elin. Säger bara - tack för att du livar upp vår vardag här i New York lite extra mycket. Sen sov Lovisa A hos mig, linköpingstjej. Mysfaktor på hög nivå där. Prat till in på småtimmarna. Men vi gillar't!

Blev mys i Manor Park idag på förmiddagen också. 20 grader och sol! Hej vår, kom hit och ta oss bara. Sen började jag jobba 13.30. Vi gick till parken med barnen och lekte. Sen gick jag hem med lilla Nash i bärselen och började laga lite mat. Satt ute med barnen och åt, hur fint var inte det? Gissa!

Senare bar det hem till Lovisa L, där flickorna hade gjort lasange. Riktigt god! Och dessert. Pratade på som vanligt, spelade lite spel och myste lite mer. Nu ligger jag, Ida och Julia i min säng. Jullan har somnat och jag och Ida pratar om livets lyckliga stunder... bland annat!

PUSSOCHKRAM!




Snygg brud!

jag vet vem jag är när jag är hos dig

livet är bättre än bäst just nu. san diego om en månad. bästa brudarna har jag träffat. finns inte bättre värdfamilj än min känner jag. new york - jag stannar föralltid, är det okej eller?

Om vi räknar med svensk tid så har jag varit här i två månader.
Om vi räknar med amerikansk tid så är det någon minut kvar tills mitt lilla jublieum. Tänka sig vad tiden kan gå fort eller. Jag sa ju nyss att jag varit här i en månad. Nu är det ju bara 11 månader kvar. PANIK.

Ge mig mer tid. Massa mer tid!





POFF, klockan slog 12am här och jag kan nu fira mina två månader med ST PATRICK'S DAY! och för er som inte vet vad det innebär så är det Irlands nationaldag! Och sen finns det såklart massa annan historia som tillhör. Men där fick ni det viktigaste. Det ska firas med sleepover at my place with the swedish fish. Ja, vårat gäng kallas för det ibland. Av mig. Av oss. Nu blir det sängen så god natt och hoppas er dag blir kanon!

PUSS

whereeveryougothereyouare.

En till underbar dag i USA. Avslutades med promenad, "pizzabullar", glass & prat med Mathilda och Emma.
Imorgon ska jag köra träningspass med mig själv igen. Hade lite träningsvärk idag om man säger så, så idag fick det bli vila. Tror verkligen dem där skorna funkar. Kommer bo i dem snart. Göttmos!
Nu ska jag sova. PUSS OCH GOD NATT!







____________________________________________________________________

och tackar mig själv för att jag åkte hit till USA lite extra idag. Mer än så behöver jag nog inte skriva.


yeah!

träffat swedish fish ikväll! Trevliga fiskar det där!  Även om det blev en hel del taskiga kommentarer idag så, (ta inte detta allvarligt), så är dem det bästa som hänt mig på länge! Att åka till USA var bästa beslutet år 2010 då jag bestämde mig för att åka. Och nu menar inte jag att jag inte tycker om allt där hemma i Sverige. Men att få komma iväg, ha tur med allt plus lite till slår banne mig mycket!

Efter vi hade haft våran lilla träff på Starbucks så gick vi och åt lite frozen yoghurt. Det går ingen nöd på oss inte. Sen bar det av hem. Satte på min mp3 en stund och taggade till. Hade en liten workout med mig själv. Blev dödstrött. Tog en dusch och nu ligger jag här. Nu är det typ en månad kvar till San Diego! Kan knappt bärga mig, ska bli svinkul. Så nu är det bara på med mina nya skor som jag köpt som tränar benen och rumpan lite extra och köra hårt! Beachen börjar tydligen lite tidigare här i New York också. Så efter vi kommit hem från SD så kommer man nog kunna ligga på stranden här och sola. Mumsfilibaba!

Juste. Vi har flyttat från vintertid till sommartid här borta också. Så nu skiljer det bara 5 timmar mellan USA och Sverige. Det ni! Fast ni ändrar tid sista söndagen denna månaden. För er som inte visste liksom. Borde sova nu. Ska sova nu. PUSS FRÅN EN GLAD TJEJ!


Coola brudar!



mumsfilibaba!

Tedenby!

Innan vi blev filmade och fick ställa en fråga till STEVE!

ICE CREAM

Letar sjukt mycket efter bra flygbiljetter som ska bokas ikväll. Till San Diego. Kommer bli en riktigt bra resa, känner det på mig. Allt blir ju bra i detta landet med dem rätta brudarna. Helt galet vad nice det ska bli! Killarna har ett stort hus med pool och jacuzzi! Ganska nära till stranden och vi får ju gratis guide... bara det är ju ett riktigt stort plus. Sen kommer vi hitta på massa annat också såklart!

Om en timma är min rast slut och så ska jag ta med mig Jack till Fairway och handla mat. Sen blir det nog glass i vanlig ordning på fredagar för mig, Sherry och barnen! Klockan 19.30 slutar jag och då blir det lite dusch och sånt där innan jag beger mig till Elin. Vet inte om jag känner för att gå ut idag riktigt, känner mig lite hängig i kroppen. Men klagar gör jag inte för det! Hockey imon så måste hålla igång kroppen så jag inte blir sjuk.

På söndag blir det nog skypedag om det inte är jättefint väder ute! Var ett tag sen jag pratade med mina flickor och min familj :) Saknar er!



brudar brudar brudar

new york - du ger mig allt och lite till



och där fick ni lite bilder från förra helgen! Riktigt nöjd med den helgen vill jag lova! Annars rullar livet på. San Diego bokas imon. Förlåt Miami men vi kommer en annan gång. Så 16 till 22 april bär det av till varmare breddgrader. Har en bekant från Grennaskolan som bor där just nu och erbjöd oss boende hos han och hans kompisar. Vilket vi är evigt tacksamma för! Kommer bli riktigt roligt :)

Annars är det ju fredag om en halvtimma. Bara några timmar kvar att jobba sen är det helg! Ska nog in till city imon och göra det brudar brukar göra. Sen blir det frukost med familjen på Jack's skola på lördag. Och på kvällen kör vi all in på NHL. Ni hörde rätt! Här ska det stöttas av svenska supportrar i New York Devils publiken av 7 svenska brudar. Devils möter Islanders. Brudar möter sport! Kommer bli en bra helg igen, blir inget annat än det här i New York... MUMS!

7 veckor i staterna




Här kom lite bilder! Från NYC och Larchmont. Bilder på barnen och huset. En bild på en riktigt trevlig flicka vid namn Emma, Conversebutiken och brooklynbridge! Och så hittade jag en söt bild på den där Elin också, hon är inte lika galen som hon ser ut att vara, eller?! :)

brudar brudar brudar

två trötta tjejer möts upp på grand central station. går och shoppar lite snabbt. sätter sig på tunnelbanan upp till hundratredje gatan i new york city. möts upp av pinglan elin som sätter igång att ringer en limousine klockan 21. tre tjejer köper skumpa och annat drickbart. tar oss upp för alla trappor till vårat rum på vårat hotell. öpnnar dörren och möts av fyra andra brudar. fortfarande trötta tjejer. sen börjar dem inse att klockan 22 kommer limousinen så vi måste vara klara. sju brudar delar också på ett hotellrum med två dubbelsängar. värt? det kan du ge dig på! sju brudar trippar ner för trapporna. utanför står den vita limousinen som ska köra runt dem i new york city i två timmar. vad händer? trötta tjejer taggar till och dem får livets kväll som de aldrig kommer glömma. mer värt? det kan du ge dig tusan på att det var! känslan av att åka utanför times square var obeskrivlig. tufft liksom! råkade dock ta uppmärksamheten från vissa turister/människor som stod och tog kort på times square....ni kan ju tänka er vad dem tog kort på istället. våra fönster var öppna och musiken var på högsta volymen. sju brudar sjöng för hela city i lördags natt.. och klockan slog 00.00 och elin fyllde 21 år! tror hon hade bästa födelsedagen någonsin! kvällen kan beskrivas som g a l e n !

när vi hoppat av så hade vi en fortsatt sjukt bra kväll. stupade i säng runt halv fyra. sen droppade brud efter brud in. vissa somnade inte ens för dem kom hem så sent/tidigt. brudarna gick till mc donalds och åt frukost. träffade trevliga killar från sverige som var ute och reste och behövde lite hjälp. brudarna åkte ner till soho och kollade lite i butikerna. träffade andra brudar och fikade lite. brudarna åkte bil hem från new york city. Ni vet väl att brudar gillar brudar? att killar gillar brudar? att alla gilla brudar? brudar brudar brudar.


___________________________________________________________________________

jag älskar new york city

NYC ropar efter mig

och såklart jag åker dit då! Ikväll. Om 30 minuter sätter jag mig på tåget från Larchmont. Möter upp Lovisa på Grand Central Station. Vi tar oss till ett hostel. Up town. Sen börjar födelsedagsfirande. Runt 22 tiden ska 6 brudar hoppa in i en limo och köra runt oss i två timmar i NEW YORK CITY. Efter det kan allt och inget hända. Vi får helt enkelt se. Men mums på att kvällen kommer bli riktigt bra.

Hoppas ni har en bra helg hemma i Sverige! Här är allt kanoners, PUSS


Cosi

Har precis varit på Cosi. Tomatsoppa och bröd levde jag på där idag. Vet ni hur gott det är? Smaka på bara! Jag gillar den starkt. Men tänker inte skriva hur mycket jag hällde i mig här på bloggen i vilket fall. Då kommer ni tror jag är crazy. Och det vill vi ju inte.

Kände att min powerwalk/löprunda gick riktigt bra idag. Även om den inte blev så lång för jag kom på att jag  inte hade så lång rast idag + att min mp3 slutade spela låtar efter sisådär 200 meter. Tummen ner för det. Gick ju knappast att springa vidare... men det var solen som höll humöret uppe idag. Men nu på kvällen belv det riktigt kallt igen. Hallå! Jag vill ha värme hela tiden, inte fram och tillbaka. Jag gillar när det är runt 15 grader ute. Då är det lagom, mellan, regular liksom!

Morgondagen kommer bli bra. Jag vet inte varför. Känner det bara på mig. Är det då livet är bra eller? Nej, okej, jag ska sluta vara så positiv om mitt liv nu. Kommer säkert gå snett snart. Hörde i alla fall en fågel viska i mitt öra om Miami... mer klartecken får ni nog innan denna veckas slut, men kan ju säga nu ifall det blir något. Att då kommer ju livet vara sinnes bra!

PUSSAR!





_________________________________________________________________________

För er som vill veta så kände jag mig som en mamma idag när jag åkte och hämtade Jack från skolan. In på skolan kommer jag gåendes med en baby-bilbarnstol (med Nash i) , hämtar upp Jack bland alla föräldrar, tar med mig honom ut. Frågar hur dagen har varit, håller han i handen när vi går över övergångsstället, hoppar in i den stora bilen, spänner fast barnen och lyssnar på lite barnmusik.
Sötare och snällare ungar får man leta efter faktiskt!



50 fahrenheit

Och mer kommer det att bli idag! Riktigt skönt väder, strålande sol och inga moln. Jag gillar det, väldigt mycket om man säger så. Ska ta på mig träningskläderna och dra ut på en runda. Fint ska det vara. Sen blir det till att hämta Jack från skolan och jobba några timmar till. Sa jag att livet är gött? RIKTIGT GÖTT!

Hörs sen♥




Min första dejt i staterna





Nu tappade ni säkert andan för en sekund! Rubriken hör ihop med bilderna...
Min första dejt tillsammans med en del utav dem svenska brudarna här i mitt område. Vi hade, som ni ser, biljarddejt! Inte min starkaste sport eller vad man kallar det, men trevligt var det. Och se vem som fortfarande har brudarna kvar som vänner? That's me!

Vi har käkat scones hemma hos Lovisa L idag. Mumma säger vi på det! Lite prat om resor, Miami, San Diego och sedan om lite hockey och konserter. Kan bli fina bullar det här.. Något annat som man inte ens kan jämföra med  resor, konserter och så vidare är att jag har signat upp för en helgkurs! Känn på den ni, nu ska man sätta sig i skolbänken igen. En lördag och en söndag för den delen också! Den är hård. Äääh, jag klarar mig! Har ju Elin med mig så det är ju inga problem. Kommer berätta mer om ämnet när jag har fått ett hum om det.

Annars mår jag bättre med min förkyldning, men fortfarande inte helt återställd. Dagen har varit toppen! Tog med mig Jack till Fairway och handlade. Riktigt kul att åka och handla faktiskt, så man kan få se vad det finns och välja på om man ska köpa något till sig själv. Bäst kommentaren/frågan idag går till Jack som frågade mig precis när vi kom innanför dörrarna på Fairway om vi var klara och kunde åka hem. Men han var faktiskt till hjälp, la ner varorna i vagnen och pratade med mig. Bra sällskap den där lillkillen! Sen efter vår shopping så blev det att åka till frisören och fixa till Jack's frisyr. Den ungen har fått tjockaste håret någonsin, tur unge! När man badar han så får man hälla 10 liter vatten för att det ska bli blött. Och då överdriver jag knappt.. hoppas Ellie får lika tjockt!



xoxo

om 1,5 h är det ny månad...

Livet rullar på. Bättre än det gjorde i Sverige. Inget illa menat eller så mot någon eller något. Jag mår bara allmänt sjukt bra. Även om jag varit/är lite sjuk så har jag inte klagat lika mycket som jag skulle gjort om jag var hemma. Guldvärt!

Helgen var super. Lite bilder och sånt där kommer med tiden. När tiden finns till. Lusten och allt det där till denna blogg. Just nu känner jag bara för att leva lite... känner redan lukten av en riktigt bra vecka och den kommer avslutas hur bra som helst med ett gäng brudar i en limo... där fick ni smakprovet för detta inlägget!

Grattis till alla som hade namnsdag idag förresten, Maria, och grattis till mig! Och snart är det mars också. Tiden går fort när man har ett bra liv har jag hört. Tror jag fortsätter där också.

PUSS


kass kvalité, men minnen!

RSS 2.0