"tror han att jag är gud eller?"

det mina damer och herrar, det är en rolig historia bakom den rubriken, som vi inte ska dra nu dock.
idag har jag haft:
en ledig torsdag.
sovmorgon till halv två.
skypedejt med världens bästa vänner.
lite mys med världens bästa fiskar.

och nu är det  fredag och jag ska sova 6 timmar innan det är jobb i några timmar. sen blir det en kalas helg som heter duga! mm, like it? aaah!

___________________________________________________________________________
dagens kommentar:
sitter och pratar med lovisa och helt plötsligt kollar jag upp i taket när jag samtidigt ska säga:
"vi får väl se om hon är något att hänga i granen", men istället för granen bytte jag ut taket. och lovisa trodde hon skulle dö av skratt. ja, om man sover så länge som jag gjorde idag får man vara lite vimsig ;)


frågor på det eller?




jag säger det igen - mitt liv är för tusan BÄST!
kör vi samma sak i helgen eller? ja, det gör vi!
är det ida's sista helg i staterna för ett tag framöver? ja, det är det!
frågor på det eller? ja, några...efter helgen kanske!


PUSS!

non stop

så kan man säga att denna helgen varit. inget stopp. bara kör! men hujedamig vad kalasbra den har varit. avslutades med shopping inne i city med goa brudar. nu ska jag sova, tröttflicka har vi här. PUSS!!


____________________________________________________________________

fick en fråga om jag kunde berätta om mina tjejkompisar där hemma och hur länge vi hållt ihop och "sådär"... vad exakt vill du veta med "sådär"?


thursday off.

hallo!

ikväll har jag hängt med lite goa tjejer på starbucks, sedan drog vi till harrison och några drack lite öl och sedan spelades de biljard med lite pojkar. ett bra avslut på en ledig torsdag med andra ord.

imorgon blir det jobb, och förhoppningsvis bra väder. men behöver knappast hoppas på det längre för det är det alltid, i princip! sen blir det utgång a la förra fredagen. ja, vi gillade ju det så varför inte köra en omgång till?! och hoppas på att den blir ännu bättre! gilla gilla! annars blir det nog en riktigt fin helg. lite jobb på lördag kväll mellan 4pm till jagvetinteriktigtnärmenintesåsent, på söndagen ska vi in till city, champange brunch och lite annat gött! sedan är det måndag och då är det bara en vecka kvar till emma och julia kommer, hallå? galet eller!!!

God natt!

två uppsatser

det är vad jag ska börja skriva på nu tänkte jag. två uppsatser till sista skolgrejen här borta i staterna. galet vad skönt det ska bli att slippa oroa sig över dem där credits'n sen. då har jag gjort allt jag kunnat för att cultural care ska godkänna mig. har bunkrat upp med två bananer, en avocado och ett stort glas vatten! redo? jajemän! har även hunnit solat lite, pallade inte så länge dock. som jag sa till er, värmeböljan har kommit! tror det är cirka 38 grader i solen idag. galet hett alltså! och vi har en massa män som arbetar med huset, målar om det till grått istället för gult och fixar och har sig. sedan springer dem in i huset lite då och då för att få känna på luftkonditioneringen. och där går jag runt i bikini och tycker det är galet varmt i huset. haha jösses säger jag bara! men värme är bäst!

egentligen varför jag skriver det här inlägget är för att jag inte vill börja skriva på uppsatserna som är så fjompiga så det finns inte. galet onödiga enligt mig. men men. livet är väl lite hårt ibland antar jag. ska bli riktigt trevligt att åka på en roadtrip upp i new york state med mathilda, emma och emma i alla fall!

heta hälsningar från ett galet varmt new york



bryant park & poolhäng





här får ni lite bilder från bryant park för några helger sedan. satt och åt en god burrito från chipotle och myste lite med mina fiskar. sen hittade vi en marknad som ni kanske ser på bild nummer tre, fanns lite allt möjligt trams och flams! den som har tur kan fynda, vilket hon på bilden gjorde! om jag inte hänger med mina fiskar så hänger jag med bland annat den söta lilla killen på bild nummer tre och fyra. oftast vid poolen. ibland har han simlektioner och ibland leker vi i vattnet bara. härligt liv eller? ja tack! låt det aldrig bli höst och vinter igen. sista bilden är på mina nya stövlar. ska användas till både regn och snö! ska införskaffa mig ett par sockor också! sen är jag redo för vintern. som några vet så är inte vinterstövlar min starka sida. har gärna ett par och sen räcker det. men vem vet, nu bor jag ju nära möjligheternas stad så hittar mig säkert någon mer stövel innan hemresan till sverige.


idag har jag jobbat i vanlig ordning. handlat lite mat och sen hängt vid poolen med ungarna och sherry. slutade vid 7.30pm och hämtade upp charlotte och julia innan vi hamnade på sushirestaurang med de andra fiskarna! mmm, gotteligottgott var det. fick även höra att det skulle bli värmebölja här på torsdag, fredag och lördag, HALLÅ? det är ju redan 35 grader typ? räcker inte det? jaja, gött om man kan hänga vid stranden eller poolen med de små barnen så dem inte skriker av värmen!

nu ska det sovas, onsdag imorgon och snart helg! ge mig - tack!

sweet dreams are made of this

har haft en galet bra helg vill jag lova. i fredags förfestade vi här hemma i mitt rum. galet roligt var det! sedan gick vi ut lokalt. i grannstaden nämligen. mycket folk, mycket dricka och roligheter fram till halv tre. sen trodde jag att stället stängde och begav mig hemåt. gick med andra ord. tog mig 45 minuter. skickade ett sjukt (nu i efterhand) roligt sms till alla tjejerna.. ehe!! sedan droppade det in en och en hemma i min källare. mer detaljer där behöver vi ju inte gå in på. att sedan vakna dagen efter, och alla sa att dem hade haft en galet rolig kväll, började prata om vad som sagts och gjort så blev det ännu roligare. men roligast av allt var när lovisa skulle ta en bild med sin kamera och inser att det har tagits ett X antal bilder under kvällen som ingen har ett minne av. vi kände oss lite som dem i hangover men fredagskvällen kan avslutas med ett ord: grym.

på lördagen tog vi ett chillpill och la oss i en park, sedan handlades det mat och dricka för att bege sig hem till ida som hade FF. lägga på majskolvar på grillen, steka lite köttfärs och förvandla det till lasange och börja göra sig iordning. kvällen avslutades ännu en gång i grannstaden. men dock en m y c k e t lugnare utgång. något slitna tjejer kanske? aah men vi lever ju bara en gång! sen tog vi taxi hem, jag hoppade av hemma och dem andra åkte hem till ida och sov. jag råkade väcka mathilda till liv som låg i min säng och började prata med henne. stackars tjej! tur hon tycker om mig :)

och idag, söndag, ar vi legat på rye beach hela dagen. helt sjukt varmt! en utav dem bästa dagarna på rye beach för övrigt sa dem i högtalarna. med lite muffins, chips, vatten, grillad kyckling, baguette och gotte så var vi nöjda och belåtna runt halv fem. röd som en tomat är jag också. bra jobbat matilda! satte oss på redmango en sväng innan vi åkte hem till mig, duschade av oss ett kilo salt från havet och åkte till new rochelle för lite bio - horrible bosses. en bra film! rolig!

och nu har jag städat mitt rum efter alla små gulletussor som sovit här i helgen och efter fredagens förfest. en helt galet bra helg har jag haft! mer en bra :) nu är det bara att ta nya tag, för en ny vecka med förhoppningsvis ett lika bra avslut som denna veckan fick!


__________________________________________________________________________


P.S
har spenderat 6 månader här nu vilket betyder att det bara är halva tiden kvar - är en det väldigt knasigt? PANIK!

live your dream

jaha! vad har hänt på en veckas tid nu då?!

jag fyllde år för exakt en vecka sedan. vaknade upp av att ida sjöng för mig och jag fick panik och kände mig gammal och skrek: tyyyyyst! sen gick hon och jag till stanz för frukost. yummie in my tummie! sedan hoppade hon in hos frisören och jag gick hem och ringde min mamma och pappa på skype. gick även in på facebook och kollade... kan ni gissa vad jag hittade där? det är nämligen så att jag och mina vänner där hemma har en lite "grupp" på facebook för alla är så utspridda nu för tiden. jag är här, evelina är i lund, driola i stockholm, emilie har varit i london osv osv. så där kan man skicka ett inlägg till alla istället för att gå runt på varje profilsida på facebook och skriva något.. så stod det att matilda hade gjort ett inlägg och det löd såhär:

Till Matilda Nilsson! Grattis på 21 årsdagen!! Nu tycker jag att du ska kolla i någon av lådorna under din tv... ;) puss på dig och grattis igen från alla oss! ♥

då hade evelina och matilda när dem var här och hälsat på mig lagt två presenter och ett grattiskort från alla tjejerna där hemma till mig! i paketen var det en ring och ett armband! jättefina! fattar ni vilken chock jag fick? tänkte först: hur i sjuttsingen har det hamnat där och sen klingade till. fick nästan tårar i ögonen! här försöker jag vara mallig för att jag överraskade dem som sjutton när jag åkte hem! och så gör dem en liknande grej. bästa!!


ida kom hem till mig efter frisören och så åkte jag, ida och mathilda iväg till stop&shop för att inhandla mat och självfallet köpte jag öl och champange! måste ju testa nu när det var på riktigt liksom. som att fylla 18 år på nytt! vi började göra oss ordning innan vi började laga maten. på menyn stod det; fetaostfyllda färsbiffar med en hejdundrans god sommarsallad med tzatziki! vet nu hur gott det var eller? mums! sen kom dem andra tjejerna och det blev lite förfest innan vi drog in till city för en galen kväll :) i like!

observera att det som står här över var över en dag. så resten av veckan orkar jag bara dra lite kort.
på lördagen hängde vi på stranden och sedan lagades det mat igen. åkte till några amerikanska killar på kvällen och hängde. jag kände mig ganska så död efter att ha fyllt 21. men det fick man göra tyckte dem. på söndagen drog vi in till city. lite shopping, lite thaimat och mys! annars har veckan rullat på i normal takt. skjutsat barnen till camp, hängt vid poolen och stranden och igår var min lediga torsdag i vanlig ordning så jag chillade lite, solade och träffa fishes! och idag är det fredag och jag taggar! mollys står på schemat, ganska så livade vibbar från dem andra fiskarna har jag fått också. ännu mer tagg! galet! livet är bra, jag mår bra, alla mår bra!


du lever bara en gång, livet går inte i repris






by the way > emma och julia kommer om typ sisådär två veckor - taggelitaggtagg

NY, SOMMAR, VÄRME, HAVET - LIVET

dagen har varit galet varm! över 30 grader. jösses. men kan ändå inte klaga för det är värme som jag gillar allra mest. dock har jag börjat se lite höstnyheter i butikerna så börjar bli lite sugen på att shoppa igen. inte lika kul att shoppa sommarkläder som höstkläder. men nu har jag något att se fram emot.
skjutsade barnen till deras camp idag på morgonen, sen hade jag rast i cirka två timmar och då låg jag i sängen och vilade. hostan vill inte riktigt ge med sig än men matilda mår bra ändå, så länge jag slipper hosta så jag inte får någon luft är det okej. hämtade ungarna på camp när det var dax. sedan har vi packat barnens väskor inför deras lilla tripp med mamman och pappan imorgon kväll, hem till pappans föräldrar. sex timmar upstate. åkte med jack till kiropraktorn en snabbis också och sen handlade jag lite på mrs greens, matvaror. på eftermiddagen tog vi barnen till parken och hade middag där. till efterrätt blev det glass eftersom dem inte är här på fredag då våran egentliga glassdag är. hem och bada barnen och sen var dagen slut.
träffade charlotte och julia en sväng, tjatade lite och mös! goa tjejer det där. nu ligger jag i sängen igen, känner mig ganska så trött men ändå mycket bättre med hostan. peppar peppar ta i trä. hoppas på fint väder imon, ska ta jack till poolen lite innan hans simklass börjar. så jag får lite färg på kroppen och mår bättre!

jag har det bra, som jag alltid haft det här borta. känner lugnet före stormen inför min hektiska höst med allt besökande och allt annat kul! jag är taggad och redo för första augusti, ja då smäller det!

GODNATT new york GOD MORGON sverige
____________________________________________________________________________________

här får ni en bild på min grabb! så kan ni få en liten kort historia om när jag överraskade honom..
jag har precis kommit hem och överraskat mamma.. så var det eric's tur.. som var på väg hem och mamma öppnade dörren:

Mamma - eric, gå in i köket och hämta några grejer som ligger på bordet som vi ska ha med oss i bilen.
Eric - okej... (går in i köket och kollar förvånat på mig..)
Jag - hallååååå brorsan,  lääääget?!
Eric - vaaaad i hel*ete gör du här?

har nog aldrig sett honom så glad, förutom när han tog studenten då :)




Gothia hotells räkmacka



mmmmm, riktigt god räkmacka måste jag medge.
nu ska ni få höra historien om denna lilla godbit. som sagt så var jag hemma i sverige på en liten visit. jag åkte med iceland express både dit och hem till USA igen. på dit vägen var det ju då lite krångel med flyget när det skulle lyfta från island, men det var ingenting emot var det gjorde på hemvägen. blev skjutsad av matilda, evelina och evelina. flyget skulle lyfta 16.30 men när jag kom dit så var det redan då framflyttat till 17.00. jag gick igenom säkerhetskontrollen och allt det där. köpte mig turkiskpeppar och satte mig ner och väntade på att få gå ombord. men det visade sig att flyget som jag skulle ta till island var fast i oslo och kunde inte lyfta så till en början fick vi matkupong som ett litet förlåt för vi fick vänta. så satte mig och åt en sallad. sen blev det ännu mer försenat och det börjades prata om att vi skulle behöva sova på hotell över natten. från klockan 15 till 21 satt jag på landvetter utan att planet lyfte från oslo. och fick därmed sov över på hotell inne i göteborg, gothia hotell, som ligger precis utanför liseberg. fick en räkmacka när vi kom till hotellet, ska tydligen vara väldigt kända för att vara riktigt goda. och där var det ingen besvikelse. sen hookade jag upp med en göteborgerska på hotellet och bodde med henne. vi åt frukost tillsammans, vandrade runt lite utanför hotellet och åt lunch. allt detta betalade iceland express för så det var väl det enda positiva.

sedan kom nästa problem. skulle flyget från island till new york vänta på oss som kom från göteborg? det visste vi inte förrän vi kom till landvetter så där var jag lite nervös också eftersom matilda och evelina åkte klockan 15.00 och jag skulle lyfta 17.45. vem skulle komma först? men flyget väntade snällt på alla oss passagerare som skulle med och jag landade före mina små vänner. men det var endast för att deras flyg hade varit försenat två timmar i paris. vilken soppa! men allt gick bra tillslut och jag kom hem till new york.




bortglömda bilder på osminkade tjejer




här kom lite bilder från sista kvällen med elin och några bilder från när matilda och lovisa körde mig till flygplatsen när jag var på väg hem till sverige. hade då förövrigt  panik eftersom det hade skett en olycka på vägen och det var galet mycket bilar och vi hade ont om tid! kom till flygplatsen två minuter innan dem stängde incheckningen. jag gillar ju det där med god marginal. och när jag ändå är i farten kan jag skriva ner att när jag mellanlandade på island så var flyget därifrån till köpenhamn försenat med 1 h och 10 minuter. så jag missade det första tåget jag skulle tagit hem till jönköping. fick springa genom hela kastrup, stöta på min gamla klasskamrat gustaf sjöberg som tydligen jobbade där och fråga om vägen. köpa ny biljett och ha ännu mer panik. den ni, att resa själv när sånt händer, det är banne mig inte det roligaste i livet ska jag tala om. nog om det.

idag har jag mått prima ballerina förutom min äckliga hosta. höll på att hosta något insane imorse så jag inte fick luft. riktigt äckligt. kvävdes av min egna hosta, kan tyckas vara normalt. eller inte. men förövrigt mår jag jättebra. så det är ganska skumt. tur att vi har fint väder så jag får mycket energi därifrån. det gillas! har även varit ute på en liten promenad med charlotte ikväll. kände att jag behövde utnyttja dagen. nu ska det bäddas med rena lakan, som jag längtat! sen ska jag ta en dusch och sova gott förhoppningsvis. och inte ligga uppe till tre på natten som igår och hosta ikapp med alarmklockan.

ha det gött!

när bilder säger mer än tusen ord




_______________________________________________________________________________

igår var det 4th of july. en riktig festdag för alla som bor i USA. själv låg jag inne i sängen till tolv. hostade som en människa som höll på att dö. skypade med louise. satte mig utanför ytterdörren till mitt rum, jämte väggen och läste en bok i det varma vädret. njöt av att vara ledig en måndag fram till 7.30pm, sen var det dax för lite jobb till halv tio. gav barnen ett bad och nattade dem. kollade på "the back-up plan", bra film. och nu har jag legat i sängen och kollat datorn. hostar lika mycket fortfarande. skönt att jag bara jobbar tis-tors denna veckan. sedan åker familjen på lite semester och jag får ledigt fre-sön. kunde inte varit mer passande.

framtida planer:
- fira min 21 årsdag på fredag, ska bli 18 år på nytt igen...
- 1 augusti kommer emma och julia hit och hälsar på i en vecka
- runt den 12 augusti, kommer kanske driola och hälsar på
- ledig den 13-21 augusti
- förhoppningsvis besöker min lilla sötsak evelina hjalmarsson mig i september, annars kommer hon i januari
- i början av oktober kommer elin, sara och siri hit och gör new york osäkert en vecka eller två
- i slutet av oktober/början på november kommer pappa och eric på besök
- sen är det december och då ska det förmodligen firas lite thanksgiving med min USAfamilj i florida, nyårsafton och sen är det banne mig JANUARI! är det galet eller är det galet vad tiden går fort? vi är ju inte där än men om man tänker på allt som ska hända och allt som kommer hända där emellan så säger jag bara:

JAG FÅR ONT I MAGEN VAD STRESSAD JAG BLIR AV ALL TID! men fram till 1 augusti ska jag njuta av en sjukt varm sommar i new york. och självklart, om det är någon mer där ute som planerat en resa över atlanten så är det bara att hojta till. Hotell matilda är öppet för alla!

GOD NATT


vad har hänt under 20 dagars tid?



- landade en timma innan matilda och evelina landade i staterna, god marginal där ja
- jobbat på dagarna och umgåtts med mina vänner på kvällarna, M & E spenderade mycket tid inne i city - shopping..
- hannah och martin kom på besök och vi åkte partybåt runt manhattan
- firade midsommar i battery park med ett hundratals andra svenskar
- åkte med emma & emma till six flags och åkte dem sjukaste berg-och-dalbanorna du någonsin kan tänka dig åkas!
- hade myskvällar, film, glass, mat och cheesecake factory
- och självklart, ÄNNU mer shopping. tror dem shoppade för 10 000 kr. Ja fyra nollor efter ettan. Det stämmer bra det! men jag beskyller dem icke för det. har full förståelse.

kort och gott, livet har varit galet bra och rullat på! det gjorde dock ont i hjärtat att lämna av dem vid tågstationen för då började tänkandet om att vi inte kommer ses förrän i februari. så sprang ner en extra gång och kramade om dem innan de tog flyget hem till sveadala. lite tårar och skratt innan jag kunde släppa taget. dock är jag inte avundsjuk på att dem fick åka hem till sverige! hört att det är ganska kallt och så.

helgen spenderades med hannah och martin, lite sol, shopping och mys! och i söndags åkte dem vidare till något ställe utanför new york. har äntligen kunnat städa hela rummet och pustat ut. ja, man blir faktiskt trött av att ha gäster i 20 dagar, kalabalik med stora bokstäver i hela rummet när tjejer shoppar kan vi ju konstatera och inte kunnat slappna sedan jag var hemma i sverige. full rulle! men jag gillar det. men kroppen min känner sig lite hängig, dock gjort det sen typ två veckor tillbaka om inte mer. så några dagars vila fram till fredag och sen kör vi hårt! 8 juli... ni vet väl vad som sker då?

hasta la vista!


RSS 2.0